USR îi cere Georgianei Hosu să demisioneze de la șefia DIICOT în urma condamnării soțului

Laurentiu Gheorghe | 24.09.2020

Reprezentanții USR i-au cerut joi Georgianei Hosu să demisioneze de la conducerea DIICOT după ce soțul ei a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Pe aceeași temă

Dan Hosu, fost polițist, a fost condamnat penal de Tribunalul București pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

„DIICOT are nevoie de o nouă conducere. Șotul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat azi de Tribunalul Bucureti la trei ani inchisoare cu suspendare. În aceste condiții, credem că pentru protejarea imaginii instituției și eliminarea oricăror suspiciuni, doamna Hosu trebuie să facă un pas înapoi. Reamintim și că președintele României a declarat că “vor fi urmări” în cazul unei condamnări. USR subliniază și faptul că, dacă avizul CSM privind numirea doamnei Hosu ar fi fost respectat, această problemă nu ar fi existat”, a transmis USR într-un comunicat de presă.

Fostul politist Dan Hosu, sotul sefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este acuzat ca a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru in Consiliul de Administratie al Carpatica Asig Sibiu sa influenteze deciziile de la nivelul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) astfel incat sa obtina avizul pentru numirea in functia de presedinte al CA al Carpatica Asig. El poate face apel. Sotul sefei DIICOT a fost gasit vinovat pentru doua capete de acuzare.

Klaus Iohannis a precizat ăn conferința de presă de meircuri ca nu va sta sa astepte „sa miste altii rotitele”, in cazul in care va exista o condamnare in dosarul sotului sefei DIICOT Georgiana Hosu.

„Dati-mi voie sa va spun ca, daca apare o condamnare, cu siguranta nu va ramane fara urmari. Asta este, ca sa zic asa, self-evident. Insa, in acest context, vreau sa mai remarc ceva, fiindca si dumneavoastra, si altii, ati invocat acel aviz al CSM. Daca are cineva curiozitatea sa citeasca acel aviz, o sa va dati seama ca avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru, ba dimpotriva, aceasta posibila incompatibilitate nici nu a fost mentionata in aviz, nici nu a fost mentionata ca si o posibila problema. Si totusi, daca se ajunge la acest scenariu, fiti asigurata ca nu voi sta sa astept sa miste altii rotitele”, a afirmat Klaus Iohannis, intrebat intr-o conferinta de presa miercuri despre subiect.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22