USR PLUS: Demiteți-l acum pe Cîțu sau depunem urgent moțiunea de cenzură

Laurentiu Gheorghe | 03.09.2021

Comitetul Politic al USR PLUS a hotărât vineri în unanimitate să retragă sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu, decizie cu care se prezintă în ședința Coaliției de la ora 18:00.

Pe aceeași temă

Potrivit deciziei luate, dacă în discuțiile din Coaliție, ședință programată la ora 18:00, nu se acceptă schimbarea premierului, va fi inițiată sau susținută o moțiune de cenzură „în cel mai scurt timp posibil”.

„Comitetul Politic USRPLUS confirmă retragerea sustinerii politice pentru premierul Florin Cîțu. În cazul în care partenerii din Coalitia de guvernare nu accepta schimbarea premierului Florin Cîțu, Comitetul Politic al USRPLUS decide inițierea/sustinerea motiunii de cenzură împotriva cabinetului Florin Câțu și depunerea acesteia în cel mai scurt timp posibil”, se arată în decizia Comitetului Politic.

Surse din partid susțin că moțiunea de cenzură ar putea fi depusă chiar în această seară, după ședința Coaliției, dacă George Simion reușește să strângă toate semnăturile celor din AUR.

Pentru a depune o moțiune de cenzură, USR PLUS mai are nevoie de 37 de semnături

George Simion are strânse 42 de semnături pe moțiunea de cenzură inițiată de AUR, însă nu există vreo garanție în acest moment că toți cei 42 de deputați și senatori ai AUR vor semna și moțiunea USR PLUS. Simion a declarat că parlamentarii AUR au fost contactați de liberali pentru a fi convinși să nu semneze moțiunea de cenzură.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22