USR-PLUS nu vor vota pentru comisarii europeni propuși de Dăncilă: Încalcă criteriile de integritate

Dora Vulcan | 14.08.2019

Parlamentarii europeni de la USR-PLUS contestă propunerile guvernului pentru postul de comisar european și spun că nu vor vota pentru cei doi dacă vor ajunge la audieri încomisiile parlamentului european.

Pe aceeași temă

Atât Rovana Plumb, cât și Dan Nica au un trecut care nu respectă criteriile de integritate considerate esențiale de Alianța USR PLUS pentru postul de comisar european și un parcurs profesional care nu-i recomandă pentru o asemenea poziție.”, spune alianța într-un comunicat remis presei miercuri.

Europarlamentarii alianței spun despre cei doi că au avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor Uniunii Europene și au promovat mesaje antijustiție, sprijinindu-l constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție, din funcțiile publice pe care le-au ocupat.

De asemenea, amintesc europarlamentarii alianței, atât Rovana Plumb cât și Dan Nica au avut probleme penale. Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul Belina, însă Parlamentul nu a încuviințat urmărirea penală, în timp ce Dan Nica a fost acuzat de DNA de fraude cu licențe informatice în dosarul Microsoft, dar a scăpat după ce dosarul s-a prescris.

Nici liderul PLUS, Dacian Cioloș, nu este de acord cu cele două propuneri și le reproșează lui Plumb și Nica atât susținerea lui Dragnea în discursul său antieuropean și în lupta împotriva justiției și a statului de drept, cât și faptul că l-au acoperit în afaceri penale precum „Belina”.

”Cei doi nu au cum să respecte rigorile de integritate ale funcției de comisar european, pe care le cunosc foarte bine. E de ajuns. Guvernul PSD nu mai poate să-și bată joc de demnități publice europene doar pentru că vrea să-și recompenseze „soldații credincioși” ai partidului. Fie vine cu oameni integri și competenți, fie se va face de râs și va fi forțat să vină cu alte nominalizări”, scrie Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22