USR-PLUS se răzbună pe PNL: Ne-am săturat de placa repetată de 30 de ani cu dreapta unită, anti-PSD

Laurentiu Gheorghe | 16.06.2020

Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, liderii alianței USR+ pe București, au declarat marți că nu se pune problema negocierilor cu PNL pentru candidaturi pe liste comune la Primăria Capitalei și sectoare.

Pe aceeași temă

USR+ reproșează liberalilor că nu refuză să „negocieze pe colțul mesei” iar despre liste comune pentru alegerile locale din București, atât pentru primăria generală cât și sectoare, „nici nu poate fi vorba”. „Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei”, le-au transmis cei doi liderilor liberali. PNL București l-au ales candidat al dreptei unite pe Nicușor Dan, în detrimentul lui Vlad Voiculescu, propunerea lui Dacian Cioloș, care își dorea foarte mult s-o concureze pe Gabriela Firea.

„În ultimele zile au apărut câteva zeci de articole despre cum Bucureştiul a fost împărţit. Vedem astăzi declaraţiile unui lider liberal care vorbeşte despre împărţirea listelor între USR PLUS, PNL şi PMP. Totul sub aceeaşi placă repetată de 30 de ani: «Este nevoie de dreapta unită, doar aşa scăpăm de PSD». Este o placă obosită. Şi e prea puţin. Am investit prea mult în anii ăştia ca să scăpăm doar de PSD. (...) Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei. Schimbatul de tricouri, geci şi «campioni» între partidele voastre şi PSD e un sport prea vechi”. Su transmis, marţi Claudiu Năsui (USR) şi Vlad Voiculescu (PLUS), lideri ai Alienţei 2020 USR-PLSU Bucureşti.

Aceştia se întreabă cu cine ar putea fi unită dreapta: „Cu domnul Chirica de la Iaşi care a sărit de la PSD la PNL? Cu domnul Popescu de la sectorul 2 care încă nu ştie dacă e la „dreapta” sau la „stânga”? Cu domnul Hubert Thuma de la Ilfov, vechi USL-ist şi condamnat penal? Cu fostul viceprimar al lui Vanghele? Cu lobbyistul Tănase Stamule? Cu PMP-ul care acum 4 ani absorbea UNPR-ul lui Gabriel Oprea şi între timp a făcut blat după blat cu Firea-PSD?”.

„Ce faceţi voi de 30 de ani e mai aproape de feudalism decât de democraţie. Pentru voi, «dreapta» şi «stânga» sunt doar două mâini care au acces, pe rând, la banul public. În funcţie de care are dexteritate mai mare la furat, jonglaţi de la o mână la alta. Schimbaţi echipa în funcţie de cine oferă mai mult: azi e «am semnat cu FC Dreapta Unită pe viaţă», mâne e «am fost fan CSM Stânga de mic»”, au mai transmis cei doi lideri.

Aceştia susţine că, în Bucureşti, „funcţiile au fost negociate de-a lungul timpului pe colţul mesei şi chiar pe sub masă”.

„Cei care trăgeau sforile în PNL şi-au negociat posturi în administraţiile din Bucureşti, în direcţiile din primării, în adunările generale şi consiliile de administraţie ale companiilor municipale marca Firea-PSD. Dacă vreţi cu adevărat ca lucrurile să se schimbe, arătaţi-ne că aţi început curăţenia. Începeţi cu propria curte. Aveţi şi oameni cinstiţi în partid, cu care puteţi construi pe curat - încetaţi să îi umiliţi şi pe ei prin metehne vechi USL-iste. Rupeţi orice legătură cu primăriile controlate de PSD, retrăgeţi-vă băieţii de la partid din consilii de administraţie şi numiţi profesionişti şi apoi haideţi într-adevăr să discutăm cum scoatem nu doar pesedeul din administraţia Bucureştiului, ci şi pesedismul, pedelismul, uselismul şi ciocoismul. Că doar asta vrem cu toţii, nu? Până atunci, nu se pune problema să negociem nimic pe colţul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba”, afirmă cei doi politicieni.

„Am spus acum un an că fără hoţie ajungem departe. Nu fără PSD, ci fără hoţie! Nu contează dacă ea vine din dreapta sau din stânga, ca să putem construi ceva serios, trebuie să eliminăm hoţia sub toate formele ei”, au mai transmis cei doi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22