USR, PMP și UDMR susțin moțiunea PNL. ALDE și minoritățile, parțial. Pro România așteaptă remanierea

Dora Vulcan | 10.09.2019

Liderul PNL, Ludovic Orban, le-a prezentat marți colegilor săi rezultatul negocierilor purtate cu toate partidele din opoziție pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Pe aceeași temă

Astfel, există susținere clară pentru demiterea guvernului din partea USR, PMP și UDMR și parțială din partea ALDE și a minorităților, au declarat surse participante la ședința Biroului Executiv al PNL de miercuri pentru G4Media.ro.

Spre deosebire de colegii săi din opoziție, liderul Pro România, Victor Ponta, i-ar fi spus lui Orban că ar prefera să își exprime o poziție abia după ce Viorica Dăncilă vine în Parlament pentru votul privind remanierea guvernului.

În ceea ce privește negocierile cu ALDE, Ludovic Orban le-a spus colegilor din conducerea PNL că există disponibilitate de a susține moțiunea de cenzură. La discuții ar fi participat Călin Popescu Tăriceanu, Iani Popa, Toma Petcu, Varujan Vosganian și Daniel Chițoiu.

Liderul liberal a explicat că a avut discuții și cu reprezentanții Pro România – Victor Ponta, Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu și Ion Mocioalcă dar că Ponta, pentru că i-a cerut niște lucruri lui Dăncilă legate de remaniere și candidatul la prezidențiale, a zis că ar prefera ca să aibă o poziție după ce are loc solicitarea de vot pe remaniere. Au spus că sunt dispuși să susțină moțiunea, dacă nu vine cu remanierea în Parlament și dacă nu acceptă condițiile.

” E clar că Ponta vrea să devină liderul stângii și vrea să devină un pol în această zonă”, ar fi spus Orban în ședința BEX a PNL, potrvit surselor G4Media.ro.

Ludovic Orban le-a mai spus liberalilor că există riscul defectării unor parlamentari ALDE către zona PSD – do sau trei la Senat și patru sau cinci la Camera Deputaților.

știrea integrală, pe G4Media.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22