USR: PSD-ALDE și Tudorel Toader acaparează ICCJ, Parchetul General, DNA, DIICOT

Redactia | 19.02.2019

Uniunea Salvați România critică în termeni foarte duri ordonanța de urgență adoptată marți de Guvernul Dăncilă prin care se aduc modificări legilor Justiției.

Pe aceeași temă

„Astăzi este o zi neagră pentru Justiția din România. PSD-ALDE și Tudorel Toader au reușit să dea o OUG prin care acaparează Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul General, DNA, DIICOT. Vor să pună mâna pe absolut tot ce înseamnă Justiție în această țară. Ce se va întâmpla zilele următoare? Vom vedea cum vor apărea oameni croiți de PSD pe tiparele noilor legi pentru funcții în toate aceste instituții”, reacționează USR, într-o postare pe contul de Facebook al partidului.

„Această ordonanță de urgență nu a fost absolut deloc discutată, nu a fost anunțată. Pur și simplu este o ordonanță de urgență care aruncă în aer Justiția, dincolo de răul făcut deja de către Parlament prin modificările aduse legilor Justiției. Astăzi se fac noi și noi modificări absolut nocive”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, citat de Digi 24.

Executivul a aprobat în ședința de marți o ordonanță de urgență care modifică legile justiției.

Ministrul Tudorel Toader a susținut că propunerile de modificare ar fi venit de la Consiliul Superior al Magistraturii. Totuși, ordonanța nu a fost inclusă pe ordinea de zi publică a ședinței de Guvern și nici nu a fost anunțată de premier în debutul ședinței. De asemenea, merită remarcat că proiectul de act normativ a fost transmis CSM, spre avizare, de abia luni seara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22