USR: S-a votat pentru difuzarea ședinței în care Cioloș a amenințat cu demisia

L. G. | 06.02.2022

Liderii USR reuniți în ședință de urgență au decis ca înregistrarea ședinței în care Dacian Cioloș a amenințat cu demisia să fie făcută publică. Forul de conducere al USR s-a reunit duminică de la ora 12.

Pe aceeași temă

​​O treime dintre membrii Biroului Naţional al USR au convocat şedinţa forului de conducere pentru a aproba publicarea înregistrării în care Dacian Cioloş a ameninţat cu demisia. La rândul său, Dacian Cioloş afirmă că, statutar, şedinţa ar putea avea loc cel mai devreme luni seară, dar nu se opune şi le-a cerut colegilor de partid să nu conteste demersul.

Dacian Cioloș a amenințat ca își va da demisia din funcția de președinte în cazul în care Biroul de Conducere nu îi aprobă programul de măsuri propuse, printre care figurează și instituirea unui for de lideri proveniți din afara formațiunii.

Solicitarea aripii Barna a venit după ce un grup de parlamentari USR, proveniți în marea lor majoritate din fostul PLUS a semnat o scrisoare de susținere pentru Dacian Cioloș și demersul acestuia. Între timp, Cătălin Drulă a anunțat public că este pregătit să preia conducerea partidului, dacă Cioloș va demisiona. „Îmi voi face datoria”, a declarat Drulă, vineri seara, într-o emisiune la B1tv.

 

Conform statutului USR, în cazul vacantării postului de președinte, șefia formațiunii va fi preluată de vicepreședintele cu cea mai mare susținere în rândul membrilor: „Înlocuirea Preşedintelui se va face cu Vicepreşedinele care a luat cel mai mare număr de voturi la ultimul Congres, declanşându-se imediat procedura de Congres extraordinar în vederea alegerii noului Preşedinte”.

Înainte de ședința BN de duminică, Dacian Cioloș le-a transmis membrilor USR, pe grupurile interne de comunicare, ca joacă cu demisia pe masă:

 

„Începem curând o întrunire a Biroului Național care are ca scop descoperirea cuvântului „demisie” în ultima noastră ședință. Vă spun eu ce am spus joi și voi spune și mâine, ca să fie foarte clar: dacă nu există susținere în BN pentru principiile și măsurile propuse, mandatul meu de președinte nu mai are sens. Și voi continua să lupt pentru acele principii alături de voi, ca simplu membru. Susțin 100% desecretizarea tuturor ședințelor de partid și transparentizarea trebuie să fie un deziderat permanent în politica noastră internă”.

Vineri, liderul USR Dacian Cioloş a susţinut că nu intenţionează să plece din partid şi nici să-şi facă grupuri separate în Parlament sub denumirea PLUS, acuzându-şi colegii de răspândirea de ştiri false.

De asemenea, liderul USR a solicitat ca să fie făcute publice toate înregistrările ședințelor pe care le-a condus de când a devenit șeful partidului.

 

”Ordinea de zi propusă are un singur punct: „desecretizarea” ultimei şedinţe de partid în faţa întregului partid, pentru a se vedea dacă am pronunţat sau nu cuvântul demisie. Sunt de acord, ba mai mult, am cerut ca pe ordinea de zi sa fie inclus încă un punct: publicarea tuturor şedinţelor de BN pe care le-am condus de când am devenit preşedintele partidului. Nu exista nimic de ascuns şi consider că e cât se poate de potrivit, după cum am pus în programul meu, ca totul să fie transparent”, a ai transmis Cioloş.

 

El a admis, însă, că la şedinţa de joi seara a existat o discuţie pe tema separării grupurilor parlamentare

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22