USR si "Pentru Iasi" fac o alianta informala la alegerile parlamentare

Dora Vulcan | 02.08.2016

USR si partidul local "Pentru Iasi" vor colabora la alegerile parlamentare intr-o alianta informala, care nu va fi inregistrata la BEC, partidul local condus de Andrei Postolache fiind cel care va desemna candidatii USR din Iasi.

Pe aceeași temă

 

 

Anuntul a fost facut la Iasi de Clotilde Armand, consilier local USB la Sectorul 1, si Andrei Postolache, consilier local Pentru Iasi si lider al partidului, intr-o conferinta de presa comuna, informeaza Hotnews.ro.

 

"Impreuna am redactat si am semnat un memorandum de colaborare al acestei platforme politice. Entitatile componente ale platformei, USR si Pentru Iasi, continua sa existe ca formatiuni politice distincte, fiecare cu drumul si proiectele sale in comunitatile de unde au pornit, unite insa la nivel national pentru aceste alegeri parlamentare.

 

Pentru Iasi va identifica si propune candidatii aliantei pentru judetul Iasi, va contribui la elaborarea programului platformei si va sprijini eforturile USR de a se extinde in regiunea Moldovei. Denumirea platformei este tot Uniunea Salvati Romania si va fi o alianta informala, neinregistrata la BEC. Am ales aceasta optiune din cauza legii electorale restrictive care ar impune un prag electoral drastic crescut unei aliante formale" a scris "Pentru Iasi" pe pagina sa.

 

Legislatia electorala prevede ca pragul electoral pentru o alianta formata din doua partide este de 8% si poate creste pana la 10% in functie de numarul partidelor din alianta.

 

Armand se afla intr-un turneu in zona Moldovei, USR aflandu-se in proces de infiintare a filialelor judetene.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22