USR și PMP negociază o alianță de dreapta ca alternativă la coaliția PSD-PNL

Redactia | 08.06.2023

Liderii USR și PMP, Cătălin Drulă și Eugen Tomac, au negociat miercuri construirea unei alternative de dreapta la coaliția PSD-PNL în contextul anului electoral 2024, potrivit unui comunicat USR.

Pe aceeași temă

La discuțiile dintre USR și PMP a lipsit partidul fondat de Ludovic Orban, Forța Dreptei.

Echipele de negociatori au discutat despre cele patru rânduri de alegeri din 2024 și posibilitatea de a da votanților o alternativă la alianța dintre partidele conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

USR e cotată în sondaje la 11-12% din intențiile de vot, PMP – la 4%. USR face parte din familia europeană Renew, în timp ce PMP e parte din Partidul Popular European.

„România trebuie salvată de la prăpastia socialist-securistă săpată de PSD și sateliții săi. Reformele din PNRR, banii europeni pentru investiții și preocuparea pentru binele comunității nu pot fi asigurate în România decât de un pol de dreapta cu orientare modernistă și axată pe interesul românilor, nu al specialilor de partid”, a declarat Cătălin Drulă.

Eugen Tomac a declarat că „numai dreapta modernă și onestă poate oferi României o șansă la un viitor mai bun. Coalizarea forțelor care se opun pesedismului clientelar reprezintă singura cale de a demufa clientela de căpușe de partid de la bugetul statului și de a asigura o dezvoltare bazată pe investiții și reforme structurale”.

Cei doi lideri de partid au mai declarat că partidul AUR este ”perdeaua de fum ridicată în disperare de Marcel Ciolacu”.

Context. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat în martie, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că sunt discuţii cu Forţa Dreptei şi PMP pentru a fi construit „în jurul USR” polul de dreapta ca alternativă pentru alegerile din 2024.

În aprilie 2023, Uniunea Salvaţi România (USR) şi Partidul Mişcarea Populară (PMP) au emis în premieră un comunicat de presă comun. Atunci, cele două partide acuzau PNL că le șantajează primarii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22