USR și PNL la un pas de alianța pentru locale în Capitală și de alianțe punctuale în țară

Redactia | 23.06.2020

Liderii PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna au făcut marți primul pas pentru o alianță pentru alegerile locale din București.

Pe aceeași temă

Întâlnirea celor doi lideri are loc după revolta de la București a organizației USR-PLUS, care părea că pune cruce negocierilor.Potrivit unor surse politice, citate de Hotnews.ro, liderul USR i-a spus șefului PNL că își dorește o Alianță în București, lucru agreat și de liberali.

Înainte de a pune pe hârtie numele candidaților pentru sectoare și a celor de pe listele la consilii, Barna a susținut că aceștia trebuie să treacă printr-un filtru de integritate.

Potrivit surselor citate, Ludovic Orban a fost de acord în principiu.

Cei doi au convenit însă ca discuțiile să continue concret în momentul în care vor veni rezultatele sondajelor comandate de liberali în București.

De asemenea, Barna și Orban au convenit ca USR-PLUS și PNL să colaboreze punctual în țară unde organizațiile se înteleg pentru susținerea unor candidați.

Discuțiile au fost mai relaxate decât în urmă cu o săptămână, când Ludovic Orban a propus tranșant ca împărțirea primăriilor că fie 4 la 2 în favoarea liberalilor care vor să dea o primărie de sector PMP.

La o zi după, pe Facebook, liderii USR-PLUS din București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au lansat un atac la liberali, primit de aceștia din urmă foarte rezervat.Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22