USR spune că a votat din greșeală pensii speciale pentru Consiliul Concurenței: reparăm la Senat

Redactia | 09.11.2018

USR spune că a votat din greșeală proiectul privind pensiile speciale pentru angajații de la Consiliul Concurenței, în Camera Deputaților dar dă vina pe „amendamentele formulate în mod deliberat ambiguu”.

Pe aceeași temă

Uniunea Salvați România arată într-un comunicat că „susține eliminarea pensiilor speciale”, însă admite că „din neatenție” a votat „pentru” pensii speciale pentru angajații Consiliului Concurenței.

„Unul dintre primele proiecte importante depuse de USR în Parlament a fost abrogarea pensiilor speciale. Ulterior, USR votat împotriva pensiilor speciale pentru judecătorii CCR, împotriva pensiilor speciale pentru membrii Curții de Conturi, împotriva pensiei speciale pentru Avocatul Poporului, împotriva pensiilor speciale pentru baronii locali. Dintr-o neatenție, deputații USR au votat, miercuri, un proiect privind Consiliul Concurenței, care prin amendamentele formulate în mod deliberat ambiguu ca să treacă neobservate, prevedea și pensii speciale pentru angajații acestei instituții”, se precizează în comunicat.

Formațiunea mai arată că „s-a opus acestor amendamente în comisii, dar a votat în plen proiectul pentru că era vorba despre transpunerea unei directive europene care se află de un an de zile în Parlament. Împotriva României a fost declanșată procedura de infringement deoarece a întârziat transpunerea acestei directivei”.

„Timp de un an, PSD a amânat adoptarea ordonanței în Parlament, în încercarea de a introduce o serie de amendamente ce urmăreau înlocuirea conducerii Consiliului Concurenței care nu se află sub controlul lui Liviu Dragnea. După îndelungi dezbateri, PSD a renunțat la aceste amendamente înainte de votul final, de aceea USR a votat pentru adoptarea proiectului. Din păcate, amendamentele privind pensiile speciale pentru funcționari ai Consiliului Concurenței nu au fost eliminate”, mai explică USR.

Potrivit sursei citate, voturile USR nu au fost decisive pentru adoptarea proiectului, care a trecut cu 211 voturi, dintre care 24 ale deputaților USR.

„A fost o greșeală pe care o vom repara la Senat. USR va propune eliminarea amendamentelor problematice la Senat și va vota împotriva proiectului, dacă acestea nu sunt scoase din proiect. Am dovedit până acum consecvența deciziilor și ne vom păstra mereu promisiunile”, precizează USR în comunicat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22