USR va adera la partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE)

Dora Vulcan | 23.06.2019

Uniunii Salvaţi România va adera la partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), după o decizie luată sâmbătă în Comitetul politic al partidului.

Pe aceeași temă

"După ce am contribuit la formarea unui grup parlamentar nou, al treilea ca mărime din Parlamentul European, USR aderă la partidul european ALDE, pentru că împărtăşim valori şi idei comune şi pentru că doar în acest mod, în perspectiva unor negocieri politice care vor excede cadrul Parlamentului European, vom putea împinge subiecte care ţin atât de interesul României, cât şi de cel al USR. Vom putea participa la elaborarea politicilor familiei politice şi vom avea susţinere pentru a ne promova, vom beneficia de schimburi de bune practici în domenii cum ar fi managementul campaniilor. Vom beneficia de training-uri şi sprijin metodologic prin diferitele organizaţii sau fundaţii care depind de partid sau sunt aliate acestuia. Totodată, calitatea de membri într-un partid european precum ALDE Europe va permite o aliniere a partidelor componente pe subiecte externe sau europene de interes, un exemplu în acest sens fiind un eventual sprijin pe subiecte privind Republica Moldova", a anunțat pe Facebook preşedintele USR, Dan Barna.

Barna spune că ALDE Europa are 108 eurodeputaţi din grupul Renew Europe, iar cinci din cei douăzeci și opt de comisari europeni sunt ai ALDE Europe. De asemenea, șase din premierii statelor membre ale Uniunii Europene aparțin ALDE, mai spune Barna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22