Ţuţuianu (comisia SRI): Ar fi utilă audierea lui Băsescu pe tema înregistrărilor lui Ghiţă

E.b. | 27.01.2017

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei de control al SRI, consideră că ar fi utilă audierea fostului preşedinte Traian Băsescu pe tema înregistrărilor prezentate de Sebastian Ghiţă, în care fostul şef al statului vorbea despre mai multe dosare în justiţie.

Pe aceeași temă

 

"Ne-am gândit că ar fi utilă prezenţa domnului Ghiţă, chiar a domnului Ponta, care şi-a exprimat public disponibilitatea de a veni la audieri şi chiar şi a fostului preşedinte Traian Băsescu. Am comunicat foarte clar că această investigaţie nu s-a încheiat. Eu cred că este foarte important să ştim dacă înregistrarea cu Traian Băsescu este corectă. Dânsul a spus că este adevărat, dar că este prelucrată înregistrarea", a spus Ţuţuianu la Antena3., conform News.ro.

 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a prezentat, în seara zilei de 3 ianuarie, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea. Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu "felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu".

 

Traian Băsescu a scris atunci pe pagina sa de Facebook că recunoaşte înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, precizând că sunt din ”discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016, dar că acestea au fost editate, ”ceea ce este de natură a crea unele confunzii”.

 

Băsescu a şi fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie pentru a da declaraţii, în calitate de martor, în dosarul deschis în 4 ianuarie, în care a fost începută urmărirea penală pentru abuz în serviciu, faptele cercetate fiind legate de înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22