Ţuţuianu: Era obligatoriu să prezint şi personal scuze preşedintelui Iohannis

E.b. | 28.07.2017

Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale a declarat azi, referitor la faptul că preşedintele Iohannis nu a fost incitat la Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, că era ”obligatoriu” să prezinte şi personal scuze şefului statului,

Pe aceeași temă

 

 

La întâlnirea de miercuri cu preşedinteler s-au stabilit şi evenimentele la care Iohannis să fie prezent.

 

Întrebat, vineri, la ceremonia de absolvire de la Academia Tehnică Militară, dacă, la întâlnirea de miercuri cu Klaus Iohannis, i-a explicat preşedintelui de ce nu a fost invitat la manifestările de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, ministrul Ţuţuianu a răspuns: ”Explicaţiile le-am dat public, sigur că era obligatoriu să prezint şi personal scuze preşedintelui. Am convenit o modalitate de lucru care cred că este foarte bună, am stabilit care sunt evenimentele la care domnia sa va fi prezent”, conform News.ro.

 

*****************

 

Adrian Ţuţuianu a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-a propus să construiască o relaţie instituţională constructivă cu preşedintele Klaus Iohannis, iar neinvitarea şefului statului la Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene a reprezentat o gafă pe care şi-a asumat-o, motiv pentru care a dispus efectuarea unei anchete interne care să stabilească cine este vinovat de această disfuncţionalitate.

 

„Am constatat diverse moduri de abordare în presă a unui subiect cu privire la care nu aş fi vrut să avem niciun fel de discuţii, este vorba de modul în care MApN a pregătit şi organizat Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene. Vreau să vă spun de la început că mi-am propus să construiesc o relaţie instituţională constructivă cu preşedintele României, bazată pe respect, transperanţă şi corectitudine”, a spus ministrul Apărării.

 

Administraţia Prezidenţială, precum şi alte instituţii publice centrale, nu au primit din partea MApN invitaţii pentru ceremoniile desfăşurate cu ocazia Zilei Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene, ministerul explicând că a fost vorba despre o "eroare", iar ministrul Adrian Tuţuţuianu a luat măsuri pentru a corecta aceste "disfuncţionalităţi birocratice".

 

"Ministerul Apărării Naţionale îşi cere scuze pentru erorile apărute în transmiterea invitaţiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene către Administraţia Prezidenţială şi autorităţile publice centrale. Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, a dispus în regim de urgenţă luarea măsurilor necesare eliminării disfuncţionalităţilor de natură birocratică ce au condus la crearea acestei regretabile situaţii", a anunţat, joi, MApN.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22