Ţuţuianu: Obiecţiile de neconstituţionalitate la legile justiţiei vor fi rezolvate rapid

E.b. | 03.02.2018

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Senatului, a declarat, la Târgovişte, că membrii Comisiei parlamentare pentru legile justiţiei şi-au propus să rezolve cu celeritate obiecţiile de neconstituţionalitate, fiind lucruri care pot fi rezolvate într-o săptămână.

Pe aceeași temă

 

"Îşi va relua activitatea (comisia). Ne-am propus să rezolvăm cu celeritate obiecţiunile de neconstituţionalitate pe 303, 304, 317.

317 este încă în analiză la Curtea Constituţională. Avem nevoie de deciziile motivate ale Curţii. Sunt lucruri care pot fi rezolvate într-o săptămână, nu lucruri foarte complicate.

 

Apoi vom trece la modificarea Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului civil şi a Codului de procedură civilă, pe două direcţii mari: punerea în aplicare a directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie - este extrem de important, pentru că la 1 aprilie este data limită la care statele membre trebuie să transpună directiva - şi a doua direcţie mare, punerea în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale, prin care texte din Codul de procedură civilă şi procedură penală, în special, au fost declarate neconstituţionale'', a precizat Ţuţuianu, citat de Agerpres.

 

Acesta a adăugat că, pe perioada vacanţei parlamentare, la comisie au venit propuneri multe de modificări ale textelor de lege.

 

''S-au primit la comisie în timpul vacanţei parlamentare propuneri foarte multe de texte pe aceste subiecte, s-au făcut propuneri şi din partea Ministerului Justiţiei şi din partea asociaţiilor profesionale. Toate vor fi luate în discuţie'', a mai spus Ţuţuianu.

 

Senatorul Adrian Ţuţuianu este membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22