Țuțuianu: Partid de maimuțe, calitatea guvernului, o tragedie. Sondaj devastator pentru PSD

Laurentiu Gheorghe | 10.10.2018

În înregistrările efectuate la o întâlnire cu primari din județ, șeful PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu se aude spunând: „Partid de maimuțe. Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură. PSD s-a prăbușit de la 47% la 30%.”

Pe aceeași temă

 

Adrian Țuțuianu este unul dintre liderii PSD care au inițiat mișcarea din partid împotriva lui Liviu Dragnea, alături de Robert Negoiță și Gabriela Firea care l-au ironizat și ei pe șeful social-democraților după eșecul lamentabile al referendumului din 6-7 octombrie.

 

La emisiunea lui Victor Ciutacu de la RTV, Țuțuianu a declarat într-o intervenție telefonică, după ce au fost difuzate pe post înregistrările audio, că a prezentat atât în ședința CEX cât și într-o ședință cu organizația de partid rezultatele unui sondaj de opinie care arată că Gabriela Firea și Liviu Dragnea pierd în fața lui Klaus Iohannis în turul doi la prezidențiale. Țuțuianu a mai spus că PSD a scăzut de la 47%, cât avea în 2016, spre 30%, declarând că acestă cădere îl îngrijorează.

 

În înregistrările audio, vicepreședintele PSD spune că social-democrații formează un ”partid de maimuțe” pentru că au acceptat să aibă încredere în Liviu Dragnea la prima nominalizare de premier după alegerile parlamentare, când a fost propusă Sevil Shaideh, fără ca acesta să se fi consultat cu altcineva din conducerea partidului

 

"Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis 23, Călin Popescu Tăriceanu 9, Laura Codruța Kovesi 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloș băgat de la România Împreună - 7%, Liviu Dragnea - 4%. - 0.22 - Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiți aici. Turul II. Azi, în condițiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură", spune Ţuţuianu în înregistrare, la o întâlnire cu lideri locali din judeţ.

 

Adrian Țuțuianu a intervenit telefonic după ce a prezentate fragmente de înregistrare de la o ședință a organizației Dâmbovița din data de 26 septembrie, în care liderul PSD critica în termeni foarte dur partidul pe care l-a numit la un moment dat ”partid de maimuțe” și ca calificat calitatea guvernului drept ”o tragedie”.

 

”Se pare că acum vreo două săptămâni spuneau că mă ocup de înregistrări, se pare că se ocupă alții de mine. Sunt înregistrări din ședințe pe care le-am avut cu primari. Au fost livrate prelucrate, anumite pasaje scoase din context, dar sunt lucruri pe care le-am discutat și cu colegii mei”, a spus Țuțuianu, care confirmat autenticitatea declarațiilor.

 

Principalele afirmații ale lui Țuțuianu din înregistrările prezentate marți seara la România TV de Victor Ciutacu:

 

  • "Legea cu offshore-ul a stat prin sertare şi după aia spuneau unii pe la televizor că vinde Firea cu socialul Stănescu bogățiile țării, că-l dă la o parte pe Dragnea. Uite că a schimbat-o Dragnea și așa că nu o mai putem nici trece la Camera Deputaților. De-aia nu s-a pus problema. Ea nu mai poate trece astăzi că s-a rupt majoritatea care susţinea legea asta".

 

  • "Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la președinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l știe. Sub pretextul că să nu-l atace, că nu știu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh. A deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuțe. Schimbarea a trei prim-miniștri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniștri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie”.

 

  • "Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute o conversație"

 

  • "De exemplu, a sărit la mine tot de la Piatra Neamț, președintele de organizație. (Neinteligibil) ...un fel de întrebare la masă acolo. Băi, lăsați-mă voi cu ale voastre nu știu ce. Și i-am spus Domnule..., cum îl cheamă pe ăsta, Arsene ... Dumneata să vii să vorbești cu mine la modul ăsta când oi avea rezultatele mele. Deocamdată la Dâmbovița sunt majoritate”. Și, al doilea, ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei. Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute când vorbește cineva cu el. Și are legătură cu economia următoare: A avut o vulcanizare".

 

Codrin Ștefănescu, unul dintre susținătorii lui Liviu Dragnea și a grupării care se află în prezent la conducerea partidului, s-a declarat siderat de declarațiile vicepreședintelui PSD:

 

”Sunt înmărmurit, nici nu știam de această discuție. Nu îmi vine să cred că aud vocea colegului meu susținând bazaconia asta cu sondajul. PSD nu a fost niciodată partid de lider. Sondajul acela nu a fost dezbătut în CEX, sunt sondaje otrăvite.”, a spus Codrin Ștefănescu la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22