Valentin Jucan (CNA): Inregistrarile lui Ghita vor fi analizate in cel mai scurt timp

Vlad Toma | 19.01.2017

Valentin Jucan, membru CNA, transmite, intr-un comunicat de presa, ca institutia din care face parte va analiza in cel mai scurt timp rapoartele de monitorizare legate de inregistrarile prezentate de Romania TV, in urma sesizarilor primite in privinta acestora.

Pe aceeași temă

 

Jucan transmite ca inregistrarile difuzate au starnit critici justificate, atat din perspectiva deontologiei jurnalismului cat și a prevederilor Legii audiovizualului numărul 504 din 2002, din cauza indoielilor existente in privinta veridicitatii lor.

 

"Până în acest moment, în legătură cu înregistrările menționate, Consiliul a primit o sesizare din partea Direcției Naționale Anticorupție – D.N.A. dar și alte sesizări din partea membrilor C.N.A. sau din partea publicului. În cel mai scurt timp rapoartele de monitorizare vor fi prezentate Consiliului, spre dezbatere în ședință publică," afirma Jucan, in comunicatul citat.

 

El afirma insa ca CNA nu a raspuns jurnalistilor care cereau informatii pe aceasta tema deoarece "orice decizie care presupune o deliberare colectivă, este bine să nu existe antepronunțări."

 

Jucan precizeaza totusi ca "din informațiile analizate până acum reiese faptul că sunt puse serios sub semnul întrebării norme fundamentale ca: informarea corectă a publicului, respectarea dreptului la propria imagine și aplicarea principiului “audiatur et altera pars”.

 

Membru CNA arata de asemenea ca institutia pe care o reprezinta "poate verifica înregistrările numai din punct de vedere al modului în care au fost difuzate, verificate și folosite de către postul de televiziune, nu și din punct de vedere al confirmării conținutului lor, această etapă intrând în competența instituțiilor judiciare și de securitate ale statului român. De asemenea, va fi important de stabilit dacă există date care să arate faptul că radiodifuzorul în cauză nu își mai îndeplinește misiunea cu bună-credință și dacă prin eventualele sale acțiuni nejustificate a fost adusă atingere autorității de stat."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22