Valer Dorneanu, cu superimunitate de la PSD: Toată lumea ne amenință

Redactia | 15.06.2018

Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, a declarat vineri, pentru Mediafax, în contextul amenințărilor pe care le acuză judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, că a discutat cu acesta, dar că nu se poate discuta despre revocare.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Am vorbit cu domnul Lăzăroiu. Ceea ce vă pot confirma este că suntem de acord cu ce a spus dumnealui. Revocarea unui judecător al CCR, indiferent de cine a făcut numirea, președintele sau cele două Camere, poate fi făcută exclusiv în două modalități - dacă s-a săvârșit o faptă penală sau dacă a săvârșit o faptă care poate face obiectul unei răspunderi disciplinare, care poate fi declanșată și aplicată exclusiv de plenul Curții Constituționale. În rest, cine vrea să facă decrete de revocare, discuțiile care se poartă nu ne interesează. Nu văd presiunea la care suntem supuși din acest punct de vedere. Presiunea există așa, plutește în aer pentru că toată lumea ne amenință", a declarat Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, pentru Mediafax.

 

Președintele CCR a recunoscut că Petre Lăzăroiu i-a evocat discuția cu Simina Tănăsescu, consilier prezidențial, și posibilitatea care ar exista de a fi revocat.

 

Întrebat dacă este normală o astfel de discuție între judecătorul CCR și consilier prezidențial Simina Tănăsescu, Dorneanu a afirmat: "nu fac referiri la consilierul prezidențial, pe care îl respect foarte mult pentru onestitatea și pregătirea lui profesională. Eu m-am referit strict la conținutul vorbirii pe care mi-a declarat-o colegul meu. Nu știu dacă doamna consilier a avut vreun mandat”.

 

Întrebat dacă membrii CCR se pot simți amenințați, Dorneanu a afirmat că așteaptă să vadă decretul.

 

"E greu să vă spun că eu nu o să reacționez decât atunci când văd un document scris, un act oficial. (...) Act oficial înseamnă să văd decretul respectiv. Eu refuz să cred asemenea ipoteză", a delcarat Dorneanu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22