Valeriu Zgonea a votat: Dragnea trebuie sa aducă PSD cel de-al doilea mandat de guvernare

I. P. | 11.10.2015

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a declarat că a votat duminică, la alegerile PSD, un om în care crede. El a mai spus că Liviu Dragnea trebuie să aducă partidul la cel de-al doilea mandat de guvernare.

Pe aceeași temă

''Am votat un om în care cred și în care toată lumea social-democrată are speranța că va aduce ceea ce noi considerăm o chestie corectă: solidaritatea între membri, același procent, aceeași muncă, aceeași responsabilitate față de electorat și față de România, continuând un mandat foarte bun al lui Victor Ponta la președinția PSD. Liviu Dragnea este omul care trebuie să aducă pentru prima dată în istoria partidului cel de-al doilea mandat de guvernare al PSD, împreună cu echipa sa", a spus Zgonea, după ce și-a exprimat votul pentru șefia partidului, la secția de votare organizată la sediul PSD Dolj.

 

El a mai spus că social-democrații doresc ca echipa lui Liviu Dragnea să fie ''o echipă nouă'', cu oameni care să genereze încredere electoratului și să aducă același scor pe care PSD le-a avut în 2012 în cadrul USL.

 

"Sunt câțiva colegi pe care eu îi respect și îi apreciez (...) ministrul Grindeanu, ministrul Tudose, Lia Olguța Vasilescu, liderul grupului parlamentar de la Cameră și cel de la Senat, oameni cu care am făcut echipă în ultimii ani de zile și cu care am construit o echipă guvernamentală serioasă și responsabilă. Mă bazez și pe experiența unor oameni vechi care vor candida și care sigur vor fi și în echipa de conducere, cum este doamna Ecaterina Andronescu, care este un om de echipă și pe care te poți baza atunci când ai nevoie, alături de doamna Viorica Dăncilă, un om discret, dar foarte serios (...). Încercăm să mergem pe meritocrație mai mult decât pe mediacrație", a mai afirmat Valeriu Zgonea.

 

***

Membrii PSD din toată țara își aleg, duminică, 11 octombrie, preşedintele. Aproape 533.000 de membri ai partidului sunt aşteptaţi la urne, inclusiv în Republica Moldova, într-un scrutin în care unicul candidat este Liviu Dragnea.

 

Dragnea a rămas singurul candidat la șefia PSD după ce alți doi pretendenți, Șerban Nicole și Daniel Savu, au fost descalificați pentru că nu îndeplineau o condiție introdusă recent în regulament și anume să aibă susținerea organizației din care fac parte și a încă patru filiale din țară.

 

Pentru prima dată președintele PSD nu este votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid să-și aleagă liderul.

 

Astfel, au fost amplasate urne de vot în toată țara, iar pentru a-și spune opinia cu privire la viitorul președinte sunt așteptați în jur de 531.000 de membri de partid. Dragnea a precizat vineri că aceștia pot vota indiferent dacă și-au plătit cotizația la partid sau nu.

 

Urnele vor fi deschise duminică între orele 8,00 și 20,00, după care rezultatele votului vor fi centralizate la București.

 

Întrebat dacă președinții de organizații au voie să amenajeze secții de votare la ei acasă, Dragnea a spus că au voie să organizeze "în orice spațiu unde pot avea acces cu documente legale și unde se pot asigura condiții civilizate pentru organizarea alegerilor", dar este interzisă organizarea de secții de vot în restaurante, spații comerciale și școli.

 

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Național, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleși și ceilalți membri ai conducerii, președinte executiv, vicepreședinții, secretarul general.

 

Alegerile de duminică reprezinta o premiera in istoria PSD. Dincolo de asta, situatia va supune partidul la un efort logistic si administrat considerabil, urmand ca sectii de vot sa fie deschise in sediile PSD din tara, in birourile parlamentare sau in spatii inchiriate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22