Vânzarea Palatului Reginei Maria din Mamaia a fost anulată de Tribunalul Constanța

Laurentiu Gheorghe | 01.07.2020

Tribunalul Constanța a anulat, miercuri, contractul de vânzare-cumpărare a Palatului Reginei Maria din Mamaia, astfel că monumentul istoric revine în patrimoniul statului.

Pe aceeași temă

Ministerul Culturii a deschis acțiunea în instanță în urma campaniilor Info Sud-Est de mediatizare și informare asupra situației în care se află monumentul istoric și a faptului că acesta a fost vândut fără acordul statului.

Totodată, în urma anchetelor Info Sud-Est, procurorii DNA Constanța au deschis un dosar penal pe numele fostului primar Radu Mazăre pentru că ar fi vândut subevaluat curtea Palatului Regal din Mamaia, cu 23 de euro/mp, deși pe piața imobiliară a vremii, un metru pătrat din centrul stațiunii Mamaia se vindea cu prețuri cuprinse între 100 și 300 de euro.

Fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate cu executare. Instanța urmează să pronunțe o decizie definitivă.

În iulie anul trecut, Info Sud-Est a organizat o expoziție de trei zile în fața Palatului Reginei Maria din Mamaia, pentru a atrage atenția asupra stării avansate de degradare în care se află monumentul istoric și pentru a-i face cunoscută istoria în rândul turiștilor și localnicilor. Campania „Palatul Reginei” a avut un impact de aproape 5.000 de persoane.

Articolul integral poate fi citit AICI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22