Varianta lui Dragnea după întâlnirea cu Klemm: N-am vrut să fie doar o vizită de rămas bun

I.g. | 06.07.2017

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi, la Parlament, că a discutat cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi cu adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, despre noile prevederi din programul de guvernare, urmând ca, de săptămâna viitoare, să aibă loc întâlniri organizate între membrii Guvernului şi companii.

Pe aceeași temă

 

 

„Am discutat despre noua guvernare, despre noua echipă guvernamentală, am deschis subiectul eu referitor la discuţiile care au apărut despre noile prevederi din programul de guvernare şi am explicat ceea ce am spus şi public, şi am spus şi în discuţia pe care am avut-o cu domnul ministru de Finanţe: avem o parte din companiile mari din România care, cu toate că au o cifră de afaceri foarte mare, raportează un profit mic. Şi interesul nostru e să vedem împreună cu aceste companii, din discuţii şi întâlniri pe care le vor avea factorii guvernamentali, ce se poate face pentru ca şi ei să aibă un profit mai mare şi statul român să încaseze un impozit pe profit aferent mai mare. Şi împreună să găsească care sunt cele mai bune modalităţi, că poate este nevoie de modificări ale unor norme interne din România sau prevederi legislative, dar tot în cadrul unui proces predictibil”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

 

Dragnea a subliniat că, „dacă se vor identifica soluţii care pot face bine tuturor părţilor, se vor adopta, dacă se vor identifica soluţii care pot avea efecte secundare asupra mediului de afaceri, nu se vor adopta”. „Şi de săptămâna viitoare vor avea loc aceste întâlniri organizate de către guvern, la iniţiativa primului ministru şi a ministrului de Finanţe”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor. Întrebat dacă Dean Thompson şi Hans Klemm şi-au exprimat în vreun fel îngrijorarea, Liviu Dragnea a răspuns negativ.

 

„Nu, categoric nu. Eu am deschis subiectul, adică n-am vrut să fie doar o vizită de rămas bun. A fost o întâlnire pe care am convenit-o. Eu am deschis subiectul şi am spus că sub nicio formă cadrul fiscal din România nu-şi va pierde atractivitatea, dimpotrivă. Dar vrem să vedem cum facem ca cât mai multe companii să devină şi mai profitabile - asta e de fapt toată discuţia”, a completat liderul social-democraţilor.Liviu Dragnea a susţinut că afirmaţia sa potrivit căreia vor exista discuţii între membrii Guvernului şi companiile interesate a fost apreciată de oficialii americani. 

 

„Propunerea mea, adică intenţia anunţată sau anunţul făcut referitor la întâlnirile care vor avea loc între factorii guvernamentali şi companiile respective şi chiar bănci a fost foarte apreciat, pentru că aşa şi trebuie să se şi întâmple. Şi am spus asta pentru că am înţeles că a apărut un zvon că vor fi controale la bănci. Nu există aşa ceva din partea Guvernului. Guvernul va avea o atitudine mult mai activă şi mult mai implicată în dialog”, a conchis Liviu Dragnea. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22