Varoufakis, noi acuzatii: Acordul dintre Grecia si Eurogrup este un tratat de capitulare

Fara Autor | 14.07.2015

Pe aceeași temă

Fostul ministru grec de finanțe Yanis Varoufakis, care a fost obligat să demisioneze după victoria taberei NU la referendumul de pe 5 iulie, califică acordul încheiat de premierul elen Alexis Tsipras cu liderii zonei euro drept “un tratat de capitulare” ce are scopul de a transforma Grecia într-un stat “vasal”.

 

Afirmațiile, de o duritate care-i este specifică mai ales după demisie, sunt făcute de Varoufakis pe blogul său.

 

El scrie că textul comunicatului summitului zonei euro, difuzat luni dimineața, seamănă cu “un document cu termenii capitulării Greciei” și a fost “conceput ca o declarație ce confirmă că Grecia acceptă să devină vasalul Eurogrupului”, citează Agerpres.

 

În opinia sa, este pentru prima dată în istoria ei când Uniunea Europeană a luat o decizie care “subminează într-un mod atât de fundamental proiectul integrării europene”. “Prin modul în care au tratat cu Alexis Tsipras și cu guvernul nostru, liderii europeni au dat o lovitură decisivă proiectului european”, mai spune Varoufakis, citat de Agerpres.

 

Referindu-se la ce ar trebui făcut după semnarea acordului prin care Tsipras a acceptat reforme radicale, Varoufakis estimează că se acordă acum prea multă importanță posibilei reacții a deputaților la votarea acordului în parlament, în opinia sa fiind mai important să se discute în ce măsură economia greacă are vreo șansă de a-și reveni prin aplicarea măsurilor cuprinse în respectiva înțelegere, sau dacă “predarea” Greciei nu va agrava și mai mult o criză fără sfârșit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22