Varujan Pambuccian: Alesii care au migrat in baza OUG 55 sa-si piarda mandatele

T.d. | 28.01.2015

Pe aceeași temă

Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale sustine ideea ca alesii care au migrat in baza OUG 55 sa-si piarda mandatul. Varujan Pambuccian a participat, miercuri, la consultarile de la Palatul Cotroceni pe tema Codului Electoral, potrivit Romania Libera.

"Noi suntem singurul grup politic în care nimeni niciodată nu a plecat de la noi la altcineva sau a venit de la altcineva către noi, aşa că suntem pentru pierdea mandatelor, mai ales că, repet, la noi disciplina asta a existat întotdeuna. (...) tu propui ceva în campanie şi oamenii votează, este ca şi cum ai un contract cu cei care te-au votat.(...) E un contract, îl respecţi”, a spus Pambuccian.

El a menţionat că în discuţiile cu Iohannis reprezentanţii grupului minorităţilor au insitat ca în privinţa votului la distanţă sau în diaspora, care urmează a fi reglementat, să fie păstrat caracterul direct şi secret. Pambuccian a precizat că reprezentanţii grupului au mai propus ca de organizarea alegerilor să se ocupe un organizator stabil, care să profesionalizeze foarte mult şi care să fie Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).

În ceea ce priveşte alegerile generale, Pambuccian a spus că votul uninominal s-a dovedit a fi o eroare, aşa cum a prevăzut.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22