Varujan Vosganian: Alianţa cu PC e pripită

Fara Autor | 17.01.2011

Pe aceeași temă

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, că alianţa dintre PNL şi PC s-a făcut într-un mod pripit, protocolul preluând în linii marii documentul similar încheiat cu PD, iar colegii săi liberali s-au simţit "stânjeniţi" când l-au citit, relatează Mediafax. Vosganian a mai sustinut ca "ar fi o greseala" sa se grabeasca alianta cu PSD, care ar trebui "negociata riguros si aprobata prin congres de cele doua partide".
"Am considerat că această alianţă cu PC e o preparativă care nu-şi găsea locul. Sunt dispus să discut de alianţa cu PSD, e chestiune de destin naţional acolo. Însă în legătură cu PC, socotesc că ne-am pripit, am fost luaţi pe nepregătire şi cred că argumentele nu sunt foarte temeinice. Colegii mei din PNL s-au simţit stânjeniţi atunci când au dat o lectură minuţioasă. De ce? Dat fiind că această alianţă s-a făcut grăbit, ea a preluat în linii mari protocolul alianţei dintre PNL şi PD. Dar atunci era vorba de două partide în raport de 1,3 la 1. Ori, dacă citeşti protocolul dintre PNL şi PC, ai impresia că PNL se aliază cu un partid aflat undeva între 5% şi 10% în sondajele publice", a declarat Varujan Vosganian.
Acesta a mai afirmat că liberalii nu trebuie să se grăbească în eventualitatea unei alianţe cu PSD.
"Oamenii au nevoie de clarificări. Cred că facem o greşeală dacă grăbim alianţa cu PSD. Acesta trebuie negociată riguros şi aprobată prin congres de cele două partide. Aud de la liderii noştri că vor să aprobe prin organisme inferioare, cum ar fi delegaţiile permanente. Ar fi o eroare, pentru că trebuie să vină cât mai mulţi membri, să spună ce au de spus", a completat vicepreşedintele PNL.
De altfel, Varujan Vosganian, alături de Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Adriana Săftoiu, a votat împotriva alianţei cu PC, în Delegaţia Permanentă a PNL. Vosganian a menţionat că el a votat şi împotriva alianţei cu PD, la vremea respectivă, şi că, prin urmare, este "recidivist".
Deputatul PNL Ludovic Orban a susţinut, la Pro Tv, că trebuie convocat un congres extraordinar pentru aprobarea alianţei cu PSD, însă liderul liberal Crin Antonescu a replicat că, potrivit Statutului, această alianţă trebuie aprobată de Delegaţia Permanentă a partidului.


TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22