Vasile Blaga: Adriean Videanu va fi suspendat din partid, conform statutului, dacă va fi arestat preventiv

P.c. | 30.01.2015

Pe aceeași temă

Vasile Blaga, preşedintele PDL, a declarat ca Adriean Videanu va fi suspendat din partid, conform statutului, daca va fi arestat preventiv. Adrian Videanu este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu, el a fost retinut de procurorii anticoruptie si va afla astazi daca va fi arestat, relateaza Mediafax.

 

"Dacă rămâne aşa, nu se întâmplă nimic.. Dacă va fi arestat preventiv, se suspendă de drept", a explicat Vasile Blaga referitor la Adriean Videanu, membru PDL şi preşedinte al PDL Bucureşti.

 

De altfel, statutul PDL prevede suspendarea de drept a celor care sunt arestaţi preventiv. Despre şedinţa Colegiului Director, Blaga a spus că este o întrunire în timpul căreia "se pot întâmpla multe".

 

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a fost reţinut joi seară de procurorii anticorupţie, în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica. Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, potrivit surselor citate.

 

CITITI SI: Adriean Videanu a fost RETINUT de DNA, in dosarul fostei sefe a DIICOT, ALINA BICA. Videanu este acuzat de COMPLICITATE LA ABUZ IN SERVICIU

 

Videanu, retinut pentru complicitate la abuz in serviciu

 

Adriean Videanu a fost retinut, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru complicitate la abuz in serviciu. Videanu a iesit incatusat de la DNA, fara a face declaratii. El a fost dus in arestul Politiei Capitalei si a fost dus, astazi, la Instanţa Supremă, cu propunerea de arestare preventivă.

 

Potrivit unor surse judiciare, Alina Bica, in calitate de sef al DIICOT, ar fi ridicat la 25 februarie 2014 in mod abuziv sechestrul aplicat asupra unui numar de 80 de actiuni detinute de Videanu la SC TITAN MAR SA.


Adriean Videanu era cercetat in dosarul DIICOT - Structura Centrala, alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Potrivit surselor, exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu de Bica l-ar fi ajutat pe Videanu sa-si puna la adapost actiunile sechestrate si sa obtina foloase necuvenite prin instrainarea lor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22