Vasile Blaga anunta finalizarea criteriilor unificarii PNL-PDL in teritoriu

T.d. | 21.01.2015

Pe aceeași temă

Reprezentarea vechiului PNL si a PDL la nivel judetean va fi realizata in functie de ponderile stabilite la nivel central, a declarat miercuri co-presedintele PNL, Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

Blaga a anunţat finalizarea criteriilor în funcţie de care se realizează fuziunea structurilor locale ale vechiului PNL şi vechiului PDL, care urmează a fi aprobate la nivelul Consiliului Naţional din 31 ianuarie.

Astfel potrivit liderului liberal, vor fi constituite comitete executive judetene si municipale. In fiecare dintre acestea, ponderea de reprezentare va fi de 80-20, adica 80% se va tine cont de rezultatul de la alegerile europarlamentare, in timp ce 20% va conta numarul de primari.

”Am stabilit ca aceste structuri, pentru că judeţele au dimensiuni diferite, să cuprindă între 30 şi 40 de membri. Asta nu înseamnă că dispar celelalte structuri constituite paritar, cele alese, birourile permanente judeţene. Dar luni, într-o altă şedinţă a comisiei de unificare vom stabili şi prerogativele atât ale comitetelor executive, cât şi ale birourilor permanente judeţene”, a mai spus Blaga.

El a precizat că din comitetele executive judeţene vor face parte ca membrii de drept parlamentarii şi, ”cu vot consultativ”, preşedinţii organizaţiilor de tineret, de femei, de oameni de afaceri şi vârsnici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22