Vasile Blaga, co-presedinte PNL: Votul Parlamentului in cazul numirii lui MR Ungureanu la SIE poate fi baza unei noi majoritati. Gorghiu: PNL strange un milion de semnaturi pentru demiterea lui Ponta

P.c. | 27.06.2015

Pe aceeași temă

Vasile Blaga, copresedintele PNL, a declarat astazi ca partidul sau va purta negocieri in Parlament pentru sustinerea nominalizarii lui M.R. Ungureanu la sefia SIE. Blaga a precizat ca aceste negocieri pot forma baza unei noi majoritati parlamentare. Alina Gorghiu a afirmat ca PNL va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului daca data votului nu va fi stabilita pana marti. Gorghiu a mai precizat ca PNL aduna un milion de semnaturi pentru a cere demisia lui Ponta.

 

Despre numirea lui M.R. Ungureanu la SIE

 

'Ieri s-a anuntat ca sedinta birourilor permanente reunite va avea loc luni, la 13,30, deci s-ar putea merge la vot luni sau marti. Suntem obligati sa avem discutii pentru majoritatea de care este nevoie pentru aceasta numire. UDMR a anuntat ca sustine numirea, la fel si minoritatile si cei cinci parlamentari care au ramas la PMP, si UNPR prin vocea domnului Gabriel Oprea va sustine nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu ca director al SIE. Deci PSD este incercuit pe aceasta tema, care poate fi si bazele unei noi majoritati', a spus Vasile Blaga, citat de Hotnews.

 

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a mentionat ca PNL ar putea solicita organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru votul privind numirea directorului SIE, daca nu se va stabili de conducerea Parlamentului data votului pana cel tarziu marti, 30 iunie. 'Marti este ultima zi a actualei sesiuni parlamentare. Solicitarea privind alegerea domnului Mihai Razvan Ungureanu ca director al SIE nu a venit din partea unui cetatean, ci din partea presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohhanis, si asta trebuie sa inteleaga (birourile permanente ale camerelor n.r.)', a spus Gorghiu. 

 

Sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului va avea loc luni, incepand cu ora 13,30, a informat vineri Directia de comunicare a Camerei Deputatilor. Conducerea celor doua camere urmeaza sa stabileasca luni calendarul audierii si votarii noului director al Serviciului de Informatii Externe, dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a propus pentru aceasta functie pe Mihai Razvan Ungureanu. 

 

Despre cazul Ponta

 

Blaga a mai afirmat că România nu se află în criză politică, dar faptul că Victor Ponta nu demisionează din funcția de premier, deși este cercetat penal, poate influența MCV-ul și aderarea la spațiul Schengen : 'Situația în care se află România — unii spun că e criză politică, dar eu nu cred — i se datorează lui Victor Ponta. Își macină și bruma de credibilitate datorită acțiunilor pe care le are sau nu le are zi de zi. Până și colegii săi îl roagă să plece din conducerea partidului. Pe lângă faptul că sfidează poporul, face mult rău României. Este tot mai greu să intrăm în spațiul Schengen și să fim cetățeni de rangul întâi. Nu trebuie legat MCV de aderarea la spațiul Schengen, dar din considerațiuni politice nu am reușit pâna acum și Ponta le dă apă la moară. Nu îl declarăm vinovat, toți beneficiază de prezumția de nevinovăție, dar nu se poate să aibă un tratament diferit față de alți colegi din Parlament sau de cetățenii României. Nu poate minți cu nerușinare în continuare. Nu el spunea că dacă începe urmărirea penală își dă demisia? Iată că nu o face. Va trebui să depunem toate eforturile, ca partid de opoziție, cu acțiuni legale, ca să conștientizeze că nu este alt drum decât demisia, atât pentru binele României cât și pentru partidul său', a afirmat Blaga.

 

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a reiterat ideea că liberalii vor începe, de săptămâna viitoare, campania de strângere a peste un milion de semnături pentru a cere demisia lui Ponta din funcția de premier. 'Vrem să demitem un guvern toxic și un premier compromis. Am credința că premierul va înțelege că trebuie sa își dea demisia și de aceea cred că nu va dura foarte mult campania noastră de strângere de semnături. România merită un premier mai bun, un guvern necompromis. Orice zi în care Victor Ponta rămâne la Palatul Victoria înseamnă mari pierderi pentru credibilitatea României. Interesul național trebuie să fie pus peste interesul personal al domniei sale', a afirmat Gorghiu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22