Vasile Blaga (PDL): AM INCREDERE IN PNL. Primele discutii despre alianta PNL-PDL au fost cand a venit Biden in Romania

T. D. | 28.05.2014

Pe aceeași temă

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seara, ca nu au existat incercari privind alianta PNL-PDL decat dupa alegeri, insa primele discutii pe aceasta tema au avut loc in timpul vizitei vicepresedintelui american, Joe Biden, in Romania. Blaga a mai spus ca spera ca din fuziunea celor doua partide sa rezulte un candidat unic pe care l-ar vota si Traian Basescu, informeaza Romania Libera.

Am decis să discutăm despre asta exact în ziua în care Joe Biden și-a susținut discursul la Palatul Cotroceni. Dar nu au existat tatonări înainte de alegeri. După rezultatul alegerilor, am decis să colaborăm”, a spus Blaga, conform sursei citate.

CITESTE SI: PNL și PDL au decis să aibă un CANDIDAT UNIC la PRESEDINTIE. Cele doua formatiuni poltice vor sa formeze in cel mai scurt timp, un MARE partid de centru-dreapta, prin FUZIUNE

„Toate discuțiile azi au fost despre viitor, despre un proiect politic solid, nu împotriva cuiva anume, guvernării PSD, dar e unul pentru România și mai puțin despre PNL și PDL. Am greșit și noi și PNL. Unificarea se va face pornind de la PNL și PDL, cele mai importante și cu rezultate similare la ultimele alegeri, dar suntem deschiși spre colaborări și cu alții care vor împărtăși aceleași valori. Una dintre cele mai importante valori este continuarea parcurului euro-atlantic al României. Ne dorim să creem oameni care să depindă cât mai puțin de stat”, a spus Blaga. 
 
Întrebat dacă va avea încredere în PNL, Vasile Blaga a răspuns: „Absolut da, iar dovada faptului este că nu va exista hârtie parafată. Eu am încredere în PNL care, iată, a votat ca europarlamentarii lor să intre în PPE. Credeți că poți să faci ce vrei în PPE? Asta e dovada că vor milita pentru un stat de drept”. 

Liderul PDL  spune își dorește ca și președintele Băsescu să-l voteze pe candidatul desemnat de PNL și PDL pentru prezidențiale.

„Băsescu a avut un rol extrem de important în ceea ce a însemnat parcursul statului român și suntem profund recunoscători. A avut un merit deosebit și la formarea PDL. Opțiunea lui a fost alta și am respectat-o. Dar de aici și până acolo, că nu avem voie să gândim cu capul nostru, este altă discuție. Nu îi cerem voie să acționăm într-o construcție cu PNL. Eu am fost mereu un om liber. Nu întotdeauna am fost de acord cu președintele”, a mai spus Blaga.

Sper din tot sufletul să avem un candidat la prezidențiale la care și Băsescu să spună că îl va vota, dar atât”, a punctat liderul PDL.

Blaga a mai afirmat că nu a înțeles niciodată care este intenția PMP și de ce liderii acestei formațiuni au atacat PDL-ul în campanie chiar mai mult decât celelalte partide.

„Eu nu știu ce vrea PMP, eu știu ce vrea PNL. La PMP văd că se ceartă între ei, liderii formali sau informali. Cred că ar trebui să regrete și cei din PMP atacuri repetate zilnic la PDL. Nu era normal să ne atace niște foști colegi care au dorit să părăsească partidul? De ce au părăsit partidul?”, a spus Vasile Blaga.

Nu vreau să izolez PMP, nu am dorit în viața mea să desființez un partid politic”, conchide sursa citata.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22