Vasile Dâncu, numit președinte interimar al Consiliului Național al PSD

Redactia | 30.07.2020

Sociologul Vasile Dâncu, membru PSD timp de aproape 10 ani în ”Grupul de la Cluj” condus de Ioan Rus, devine președinte interimar al Consiliului Național al PSD.

Pe aceeași temă

Decizia a fost luată joi de Comitetul Executiv al partidului, la propunerea lui Marcel Ciolacu. De asemenea, el a anunțat că au fost începute demersurile pentru organizarea Congresului PSD în 22 august.


Ciolacu a spus că el este cel care l-a propus pe Vasile Dâncu pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, iar în ședința CEx au fost 48 voturi "pentru" şi un vot "împotrivî".


Întrebat ce îl califică pe Vasile Dâncu pentru această funcţie, Ciolacu a răspuns: "Domnul Dâncu e un om de stânga, e un om respectat, a fost şi vicepremier. Preşedintele Consiliul Naţional coordonează toate forurile partidului. E o un fel de reformă în partid".


De asemenea, întrebat despre vocile din PSD care îl contestă pe Dâncu, Ciolacu s-a declarat "ferm convins" că Vasile Dâncu este "cel mai indreptățit să vorbeasca cu colegii și să lămurească lucrurile".


Vasile Dâncu s-a reînscris în PSD anul trecut în organizația din județul Bistrița Năsăud și a fost propus încă de atunci de organizațiile din Transilvania pentru pentru șefia Consiliului Național, potrivitEuropa Liberă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22