Vaticanul semneaza un tratat cu Palestina. Israel: E un pas pripit care poate afecta intelegerile de pace

P.c. | 26.06.2015

Pe aceeași temă

Vaticanul a semnat astazi primul sau tratat cu Palestina, facand astfel oficiala recunoasterea de facto a acestui stat. Vaticanul a aratat de asemenea ca sprijina solutia celor doua state, cerand luarea unor decizii pentru incheierea conflictului israeliano-palestinian, informeaza Reuters conform Hotnews.

 

Tratatul semnat cu Palestina a provocat reactia Israelului, care a transmis ca este “un pas pripit ce afecteaza sansele de a se avansa in gasirea unei intelegeri de pace”. Israelul a anuntat de asemenea ca tratatul ar putea avea implicatii in relatiile sale viitoare cu Vaticanul.

 

Acordul, legat de activitatile Bisericii Catolice in zonele controlate de Autoritatea Palestiniana, confirma rolul pro-activ al Vaticanului in politica externa sub conducerea papei Francisc.
 

Suveranul Pontif a declarat sfinte doua palestinience pe 17 mai, intr-o ceremonie tinuta in Piata Sfantul Petru la care au participat presedintele palestinian Mahmoud Abbas si o delegatie de inalti clerici, inclusiv Patriarhul Ierusalimului, Fouad Twal.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22