Vechii liberali minimalizeaza incidentul stenogramelor. Gorghiu - Detalii nesemnificative. Atanasiu - Nu am de ce sa imi cer scuze

M. B. | 24.05.2015

Pe aceeași temă

Continuă reacțiile la scandalul stenogramelor de la Bistrița (în care Teodor Atanasiu le declara colegilor că Predoiu nu va ajunge premier al PNL și PDL-iștii au fost folosiți doar pentru a câștiga președinția), deși vechii liberali se străduiesc să depășească acest incident ce a subminat încrederea foștilor democrat - liberali în actualii lor colegi de partid.

 

Sâmbătă, senatorul a fost huiduit la Pitești, fiind silit să-și încheie rapid discursul pregătit pentru tribuna Consiliului Național al PNL, la 140 de ani de la înființarea partidului. Mai mulți colegi au scandat din sală “scuze, scuze”, dar Atanasiu a ignorat cererea lor și a părăsit scena mulțumind pentru primire.

 

CITIȚI ȘI: Teodor Atanasiu, huiduit la Consiliul National al PNL

 

Duminică, la Alba Iulia, Teodor Atanasiu a fost întrebat la conferința de presă dacă și-a cerut totuși scuze pentru declarațiile de la Bistrița.

“Să-mi cer scuze pentru ce am discutat cu soția în bucătărie? Nu e cazul. N-am discutat public nimic de care să îmi fie jenă sau pentru care să trebuie să îmi cer scuze”, a răspuns Atanasiu, citat de Agerpres.

 

Prezentă și ea la Alba Iulia, așa cum a fost și la Bistrița, în momenul declarațiilor lui Atanasiu, Alina Gorghiu, copreședinte PNL, a declarat că “rufele murdare nu se spală în public”, iar incidentul este neimportant, comparativ cu proiectul lansat prin fuziunea dintre PNL și PDL.

 

“Sunt detalii nesemnificative pentru PNL. Sunt detalii nesemnificative in proiectul complex pe care PNL si l-a propus. Chiar daca interesul presei este pentru detalii de multe ori de cancan, va spun ca interesul PNL-ului este sa urmareasca obiectivele pe care si le-a propus. Acestea au fost elaborarea programului de guvernare, depunerea unei motiuni de cenzura, o opozitie ferma, combativa la guvernarea PSD-ului care are foarte multe derapaje”, a declarat Alina Gorghiu, citat[ de Agerpres.

 

Copresedintele PNL a subliniat ca ar prefera sa vorbeasca despre “derapajele PSD-ului” si nu despre “micile incidente de la un eveniment sau altul pe care noi (liberalii - n.r.) le depasim”, a mai adăugat copreședintele PNL.

 

Teodor Atanasiu, senator si vicepresedinte al vechiului PNL, declara in fata unor colegi de la Bistrita, potrivit unor stenograme apărute la jumătatea acestei luni, ca vechiul PNL nu mai are nevoie de fuziunea cu PDL si ca e absolut sigur ca democrat-liberalii nu o sa mai dea prim-ministrul Romaniei.

 

"Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. Va mai spun un lucru. Am facut un lucru, eu zic destept, chiar daca in Bistrita e putin altfel. Un lucru destept de ce? Noi am facut o fuziune paritara in care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la presedintie al partidului si ei ne-au dat sediul (rasete), locatia in care sa functionam. Ganditi-va ca avem 28 de judete in care noi conducem in fuziunea asta paritara. Mai mult de atat nu puteam obtine. Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba!”, spunea Atanasiu.

 

CITIȚI ȘI:  STENOGRAME Theodor Atanasiu: PNL a fost si va fi al nostru. PDL nu o sa mai aiba prim-ministru. Noi fara PDL nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis

 

 Reactiile membrilor fostului PDL la stenogramele din sedinta PNL: Teodor Atanasiu s-a exclus din viata politica

 

 Stenogramele, imaginea zdrente a PNL si bucuria lui Ponta

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22