Vela: Carmen Dan a tocat banii MAI pe BMW serie 7, Touareguri și TV-uri de 1.000 euro/buc.

Laurentiu Gheorghe | 17.01.2020

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a acuzat-o vineri pe Carmen Dan că a achiziționat sute de televizoare de 1.000 euro/buc. pentru Jandarmerie, un BMW serie 7 și patru VW Touareg pentru demnitarii PSD.

Pe aceeași temă

Cheltuielile extravagante efectuate de fostul ministru de Interne, Carmen Dan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, au diminuat din sumele alocate pentru dotarea Poliției, a declarat vineri Marcel Vela, actualul ministru de Interne. El a susținut că a cerut Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux.

Vela a spus, într-o conferință de presă, întrebat despre nemulțumirile sindicaliștilor legate de lipsa dotărilor, că aceștia nu au mai avut nimic de comentat atunci când fostul ministru Carmen Dan a cumpărat mașini de lux pentru demnitarii PSD, în loc să cumpere mașini pentru polițiști.

„Avem preocuparea de a dota Poliția, avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme în București și în toată țara. Sunt în pregătire mijloacele sonore de avertizare pentru mai multe autoturisme Duster care vor fi repartizate inspectoratelor din țară. Dar aș fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri și când doamna Carmen Dan a cumpărat din banii ministerului un BMW Seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan și l-a dat în comodat la Camera Deputaților (...) Am solicitat Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux cumpărate pe banii polițiștilor, cheltuind banii aiurea, în loc să cumpere autoturisme pentru polițiști”, a declarat Marcel Vela.

El a mai spus că tocmai în acest sens a fost gândită și reforma din Poliție și din celelalte structuri ale Ministerului de Interne, unde sunt salarii foarte mari și se suprapun competențe. „Economiile pe care le facem le putem îndrepta pentru dotări și tot ce ține de implicarea în zone operative”.

„În mandatele foștilor miniștri au fost cumpărate și 4 mașini Touareg noi, cu 200.000 de euro, pentru Jandarmerie, care să asigure protecția demnitarilor PSD. De 200.000 de euro puteau fi cumpărate cel puțin 500 de pistoale pentru polițiști", a declarat Vela.

El a mai spus că nu au fost singurele achiziții nepotrivite, Jandarmeria cumpărând de exemplu sute de televizoare cu 1.000 de euro bucata.

Întrebat cine a folosit autoturismul BMW seria 7, Vela a afirmat că „înțelegerea a fost între Carmen Dan și cel care a condus Camera Deputaților - ori domnul Dragnea, ori cine a urmat după dânsul”.

****

Sindicatul Europol i-a transmis ministrului de Interne, după ce o mașină cu doi polițiști s-a răsturnat într-un șanț, în Satu Mare, să cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre” dacă mașini noi nu poate.

Sindicaliștii spun că doi polițiști de la o secție rurală a IPJ Satu Mare, aflați în misiune, s-au răsturnat cu autospeciala într-o curbă între localitățile Satu Mare și Micula.

„Autospeciala sau sicriul pe roți face parte din categoria Logan 2005, aflată într-o stare avansată de uzură și care nu mai poate fi folosită în misiunile specifice. Îi sugerăm domnului ministru, dacă tot nu poate achiziționa mașini noi, măcar să achiziționeze un lot de sicrie de la pompe funebre”, susține Sindicatul Europol.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22