Vela: Doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale, prinși în România și extrădați în SUA

Redactia | 14.08.2020

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat extrădarea în SUA a doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale şi au fost prinşi în România.

Pe aceeași temă

“Este vorba de extrădarea a doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale. Un cetăţean care este în vârful unei reţele de trafic internaţional de persoane în România, Mexic şi SUA - extrădarea se face în baza decizie Curţii de Apel Craiova şi încă unul care a comis infracţiuni informatice, cibernetice, furt de identitate, infracţiuni comise la nivel internaţional”, a anunţat Marcel Vela.

El a mai spus că reprezentanţii poliţiei din America au venit în România pentru preluarea celor doi.

“Reprezentanţii poliţiei din America sunt aici pentru preluarea cetăţenilor. Este încă o dovadă că soluţia pentru combaterea infracţionalităţii este colaborarea, atât la nivel naţional între toate instituţiile din România, la fel cum este importantă colaborarea cu instituţiile internaţionale. Infracţionalitatea nu e doar în România, în această perioadă de globalizare, este la nivel internaţional”, a afirmat ministrul de Interne.

El a mai spus că Guvernul a acordat prioritate MAI, schimbându-se flota de maşini, poliţiştii sunt dotaţi cu armament şi sunt luate măsuri de protecţie a acestora.

“Sunt ministru Afacerilor Interne de 9 luni. Interlopii, infracţionalitatea au fost de multă vreme deconspirate şi arătate inclusiv de către presă. Nu e prima dată când ne întâlnim cu asemenea cazuri. Dar este pentru prima dată când MAI ia într-un mod serios această problemă. Actualul Guvern a acordat prioritate MAI.

Avem dotările de care are nevoie Poliţie Română, de la schimbarea flotei de maşini, dotarea cu armament, la măsuri de protecţie a poliţiştilor, veste antiglonţ, bastoane cu şoc electric. Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în MAI şi unde sunt disfuncţionalităţi, am demarat controale şi anchete în interiorul MAI. Nu vom tolera nicio abatere”, a mai spus ministrul de Interne.

La finalul intervenţiei sale, Marcel Vela a reamintit: “Suntem cu ochii pe infractori oricunde s-ar afla ei”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22