Vera Jourova: Reformele din justiție și lupta împotriva corupției sunt într-un stadiu îngrijorător

Redactia | 19.11.2018

Comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova, se afla la Bucuresti, luni si marti, unde se va intalni cu Klaus Iohannis, cu ministrul Justitiei, si cu cel de Finante, Eugen Teodorovici.

Pe aceeași temă

Vera Jourova, Comisarul european pentru Justiţie,spune, într-un interviu pentru Digi 24, că reformele din sistemul judiciar și lupta împotriva corupției sunt într-un stadiu îngrijorător.

”Regretăm că Guvernul român s-a angajat în anumite schimbări care pun sub semnul întrebării progresul obținut în 11 ani de la aderare," a declarat oficialul european care se află la București și urma să aibă discuții cu ministrul Justiției Tudorel Toader, însă întrevederea a fost amânată pentru marți.

Pe de altă parte, Vera Jourova s-a declarat impresionată de societatea românească şi de tăria cu care românii au arătat că susţin independența sistemului judiciar.

Cât despre discursul antieuropean care se aude tot mai vocal la Bucureşti, Vera Jourova îl descrie drept o tactică de a folosi instituțiile Uniunii Europene pe post de țapi ispășitori.

Interesent este că pe agenda de lucru a comisarului european nu se afla insa si o intalnire cu premierul Viorica Dancila.

Potrivit echipei de presa a Verei Jourova, obiectivul principal al vizitei comisarului de Justitie este schimbul de opinii cu privire la prioritatile in domeniul sau in cadrul viitoarei Presedintii romane a Consiliului UE. "Ea va atinge, de asemenea, ca subiect evolutiile din sistemul judiciar", declara echipa ei, pentru Business Review.

Marti, Vera Jourova se va intalni cu presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Marius Parvu, cu presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecator Cristian Tarcea, pentru a discuta schimbarile care au loc in sistemul de justitie din Romania, si cu Ancuta Gianina Opre, presedintele Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP).

Intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis va avea loc dupa ce comisarul european va participa la o dezbatere asupra situatiei copiilor ai caror parinti au plecat la munca in strainatate.

ANSPCP a fost in centrul unui scandal mediatic, dupa ce institutia a solicitat RISE Project sa isi divulge sursele in cazul #TeleormanLeaks si a cerut si informatii despre toate datele pe care le detin jurnalistii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22