Vicepreședintele PNL solicită ministrului Culturii publicarea proiectelor dedicate Centenarului

E.b. | 04.08.2017

Deputatul Gigel Știrbu, vicepreședintele PNL, solicită ministrului Culturii, publicarea listei cu proiectele aplicate de către reprezentanții societății civile, ONG-uri, persoane fizice și juridice, instituții și autorități publice, pentru celebrarea Centenarului.

Pe aceeași temă

 
 

 

Este voraba despre Centenarul Marii Uniri. Știrbu, care a adresat o scrisoare deschisă ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, vrea să afle și stadiul marilor proiecte și calendarul național de activități pentru anul 2018.

 

"România vrea să știe dacă Guvernul este interesat, măcar în al 12-lea ceas, de aniversarea Centenarului!", afirmă Gigel Știrbu, președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

 

Deputatul liberal întreabă cum vor fi selectate proiectele din Programul național de activități pentru Centenar și dacă este timp suficient pentru aplicarea calendarului de activități.

 

"Având în vedere faptul că cea mai importantă aniversare a României pare încă un deziderat, vă solicit, domnule Ministru, să faceți publică lista proiectelor aplicate de către reprezentații societății civile, ONG-uri, persoanele fizice și juridice, instituțiile și autoritățile publice, pentru celebrarea Centenarului. Vă întreb în ce stadiu sunt marile proiecte și care va fi calendarul național de activități pentru anul 2018? Cum ați definit 'filtrul' prin care se vor selecta proiectele care vot intra în programul național de activități pentru Centenar? Credeți că aveți timp suficient pentru aplicarea calendarului de activități pentru a se putea celebra, așa cum se cuvine, un moment istoric unic pentru România modernă?", declară Gigel Știrbu în scrisoarea deschisă adresată ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22