Vicepremier ungar: Sprijinul oferit maghiarilor din afara granitelor si aspiratiilor lor de autonomie, raspunsuri adecvate la Tratatul de la Trianon

M. B. | 04.06.2015

Pe aceeași temă

Sprijinul oferit etnicilor maghiari din afara granitelor si aspiratiilor lor de autonomie constituie raspunsuri adecvate la Tratatul de Pace de la Trianon, a declarat joi vicepremierul ungar Zsolt Semjen, cu ocazia Zilei Coeziunii Nationale, marcata incepand din 2010, transmite agentia MTI, citata de Agerpres.

 

Intr-un interviu acordat postului de stiri M1, Semjen a aratat ca, datorita legii coeziunii nationale si politicilor guvernului in privinta minoritatilor maghiare din afara granitelor, in parlament si in societate exista un consens deplin asupra problemelor fundamentale, ceea ce nu se intampla in urma cu cativa ani.

 

Aceste probleme fundamentale despre care vorbeste Semjen includ acordarea cetateniei si a dreptului de vot pentru maghiarii din afara granitelor si sprijinirea cererilor de autonomie teritoriala pentru cei care traiesc in comunitati numeroase si de autonomie culturala pentru comunitatile mai mici din Bazinul Carpatic, a explicat acesta, citat de Agerpres.

 

Acesta considera ca pentru supravietuirea comunitatilor etnice maghiare este necesar un sistem de sprijin puternic, niciun alt guvern ungar nealocand atat de multe resurse in acest scop, mai ales pentru scolile maghiarilor de peste hotare.

 

Aproximativ 690.000 de persoane au depus deja juramantul de cetatenie din cele peste 730.000 care au solicitat acordarea ei.

 

La 4 iunie, Ungaria marcheaza Ziua Coeziunii Nationale, prin care comemoreaza semnarea Tratatului de la Trianon in 1920, care a consfintit noile frontiere ale statului ungar in urma Primului Razboi Mondial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22