Vicepremierul Costin Borc: Trebuie o evaluare anuala pentru fiecare functionar public

Iulia Mincu | 30.11.2015

Birocratia romaneasca este complicata si deprofesionalizata, a declarat duminica la Digi 24 Costin Borc. Vicepremierul a facut o comparatie cu oamenii din mediul privat si din multinationale "care stiu sa munceasca".

Pe aceeași temă

 

 

 “Va spun cu mana pe inima, am un enorm respect pentru antreprenori, pentru ca nu se bazeaza pe salariul de la sfarsitul lunii", a spus Borc, potrivit Hotnews.ro.

 

"Oamenii care lucreaza in mediul privat sunt niste oameni care stiu sa munceasca, sa dea din energia lor, au un cod de etica in a lucra", a spus ministrul economiei.

 

El a spus si ca, in ciuda acuzatiilor care se mai aduc multinationalelor, transferul de know-how al modului cum lucreaza acestea a facut ca Romania sa arate atat de bine dupa 25 de ani.O evaluare anuala ar trebui sa existe pentru fiecare functionar public, acesta fiind un lucru destul de simplu, a declarat vicepremierul.

 

In ce priveste companiile de stat, ministrul economiei a spus ca "statul ar trebui sa-si intareasca statutul de actionar" si sa iasa din pozitia de a le gestiona,ce are "un efect  pervers".

 

El a explicat ca statul ajunge astfel intr-o pozitie dificila, iar "media ajuta" cand promoveaza problemele din aceste companii, in contextul in care se cere interventia statului.

 

"Nu ministrul trebuie sa rezolve problemele dintre directori si sindicate", a spus el, cu exceptia cazurilor cand situatia e grava.

 

Vicepremierul a laudat curajul celor din mediul privat care prefera sa riste: "N-am fost antreprenor niciodata, va spun cu mana pe inima, am un enorm respect pentru antreprenori, pentru ca nu se bazeaza pe salariul de la sfarsitul lunii".

 

Vicepremierul a abordat si situatia relatiilor economice externe si a spus ca "in fiecare ambasada ar trebui sa existe un atasat economic", care sa fie experti in probleme economice, nu care "sa vanda slapi".

 

De asemenea, a adaugat Borc, ar trebui sa existe o agentie de promovare a exporturilor, cu oameni competenti.

 

Ministrul economiei a apreciat ca "anul 2016 poate fi un an bun", ca "noi putem sa ne gasim in continuare piete de desfacere, chiar daca va fi o scadere in Europa"  si ca romania poate chiar profita de contextul financiar international, cum ar fi scaderea cotatiilor materiilor prime.

 

"Sunt voci care spun ca Romania ar putea avea un rol in Africa, sunt voci care spun ca am putea avea un rol in Iran", a adaugat Costin Borc.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22