Vicepresedintele Jobbik, partid extremist maghiar, a declarat ca Romania si Republica Moldova se vor uni in 5 - 15 ani, iar asta duce la federalizarea statului roman

Fara Autor | 08.08.2015

Pe aceeași temă

Vicepreședintele Jobbik, Szávay István, a declarat, la Tabăra EMI de la Gheorgheni, că unirea României cu Republica Moldova se va produce în următorii 15 ani, iar asta va determina federalizarea statului român, ceea ce înseamnă însemnând și "o oportunitate" pentru o mai bună reprezentare a maghiarilor la nivel regional, potrivit Agerpres.

 

"Sunt sigur că peste 5, 10, 15 ani, România se va uni cu Moldova, toate semnele și procesele indică acest lucru. Mulți spun că este un pericol pentru populația maghiară de aici, deoarece s-ar diminua numeric reprezentarea în Parlamentul de la București, dar asta este o altă temă. Noi credem că ascunde o posibilitate, diplomația maghiară și politica națională trebuie să fie pregătite pentru această mare unire, care trebuie să ducă la o federalizare de un anumit nivel a României. Nu cred că România se va uni cu Moldova astfel încât structura statului să nu fie afectată. Iar aceasta poate fi o oportunitate. Nu înseamnă că va fi egală cu o autonomie sau cu autodeterminarea, dar va fi mai ușor ca maghiarii să fie mai bine reprezentați cel putin la nivel regional", a declarat, ieri, vicepreședintele partidului radical Jobbik, Szávay István, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdélyi Magyar Ifjak - EMI), desfăşurată la Gheorgheni.

 

Vicepreședintele partidului de extremă dreapta "Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună" - Jobbik), a fost declarat în martie anul trecut pentru un an, persoană indezirabilă pe teritoriul României.

 

Ministerul Afacerilor Interne a interzis atunci intrarea acestuia și a altor persoane în România, pe o perioadă de un an, afirmând că "există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activități de natură naţionalist-extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice și a securității naționale a României". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22