Victor Micula, vizat de o nouă cerere de arestare în lipsă şi trimis în judecată

Redactia | 14.04.2021

Parchetul Judecătoriei Oradea a solicitat instanţei emiterea unui mandat de arestare preventivă in contumacie pentru 30 de zile pe numele lui Victor Micula.

Pe aceeași temă

Victor Micula este fiul unuia dintre patronii companiei bihorene European Drinks, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Oradea, procurorul Marius Pop Blaga.

Totodată, Victor Micula a fost trimis în judecată la Judecătoria Oradea pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, a precizat procurorul Pop Blaga.

Procurorii îl acuză pe Micula jr. că, în 2019, ar fi cumpărat, deţinut şi folosit, fără autorizaţie, mai multe arme letale de vânătoare. Micula ar fi determinat o persoană care deţinea autorizaţie să cumpere mai multe arme care, în realitate, erau pentru Victor Micula.

Potrivit unor surse judiciare, în 2019, şeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniş, ar fi participat la o percheziție a poliției la domiciliul lui Micula junior în căutare de arme deținute nelegal, dar nu a fost găsit nimic. Câteva luni mai târziu, la o percheziție similară a DGA, au fost găsite în casa lui Micula junior mai multe arme deținute ilegal.

Este a doua cerere de arestare în lipsă formulată de procurori în acest an, după ce, în ianuarie, Parchetul Tribunalului Bihor a solicitat emiterea unui mandat de arestare în dosarul în care Micula jr. este acuzat că ar fi participat ilegal la o percheziție a poliției și ar fi accesat baza de date a MAI. Cererea parchetului a fost respinsă însă de instanţă.

Potrivit presei locale, Victor Micula se afla în Elveţia şi era cazat la un hotel de 5 stele, unde folosea cel mai scump apartament cu un tarif de 13.000 euro pe zi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22