Victor Negrescu, ex-ministru PSD, își acuză colegii care atacă UE că ar avea interese anti-românești

Laurentiu Gheorghe | 11.02.2019

Victor Negrescu (PSD), ex-ministrul Afacerilor Europene, își atacă liderii din partid care criticând UE în țară, demonstrează că fac jocul unor forțe străine cu interese anti-românești.

Pe aceeași temă

Liderii PSD, la care se adaugă partenerii de coaliție, ALDE, au lansat atacuri în cascadă la adresa oficialilor Comisiei Europene care și-au permis să critice reforma din justiție făcută în sprijinul infractorilor, precum și revoluția fiscală și ordonanța lăcomiei a lui Vîlcov.

„Criticile adresate Uniunii Europene în România sunt susținute de interese străine anti-românești. Nu trebuie să cădem în această plasă întinsă de cei care își doresc o Românie izolată. De aceea activiștii PES au decis să lanseze un apel pentru o acțiune activă pentru Europa. O Românie puternică în interiorul Uniunii Europene este mai sigură pe sine, mai independentă, este cu adevărat capabilă să își folosească cu adevărat potențialul”, a declarat Victor Negrescu în cadrul conferinței internaționale „Acționează pentru Europa!“, organizată de PES activists România.

Victor Negrescu, lider PES România, din partea PSD, organizaţia de tineret a socialiştilor europeni, pledează pentru o Românie mai puternică în interiorul UE. Mesajul susţinut de Negrescu vine în contextul în care liderii PSD Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au lansat critici repetate la adresa instituţiilor europene, mai ales după ce fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, are cele mai mari șanse să devină procuror-șef european.

„Apartenenţa la UE înseamnă 30 de miliarde de euro intrate în plus în bugetul României, 1 miliard de euro pe an în subvenţii pentru agricultori sau 7000 de beneficiari anual de burse Erasmus" , a mai spus Victor Negrescu la reuniunea PES Activists.

”Este timpul ca pro-europenii din România să combată cu mult curaj creșterea populismului și discursul anti-european. A fi un bun român înseamnă a fi pro-european. Un pro-european va milita mereu pentru ca vocea tuturor să fie auzită la Bruxelles. Cei care se joacă astăzi cu atacurile la Uniunea Europeană nu vor binele României și riscă să ne sacrifice viitorul. Populismul conduce mereu la izolare. Ne aflăm în situația dramatică de astăzi pentru că Europa a fost condusă în ultimii ani de o dreaptă populistă, demagogică, care a frânat UE criticând în același timp lucrurile pentru care este de fapt responsabilă. Alegerile din mai trebuie să aducă în fruntea UE persoane care să militeze pentru o Europă unită, democratică, transparentă și echitabilă“, a adăugat Negrescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22