Victor Nuland: Crimeea este sub ocupatie ILEGALA, estul Ucrainei, sub TEROARE. Rusia: Vom lua masuri contra suplimentarii prezentei NATO in Marea Neagra

P.c. | 11.03.2015

Pe aceeași temă

Victoria Nuland, adjunctul secretarului american de stat pentru afaceri europene, audiata in comisia pentru relatii externe a Senatului american, a declarat ca in timp ce peninsula Crimeea se afla sub ocupatie ilegala iar in estul Ucrainei au loc violente de nedescris. In schimb, Aleksandr Grusko, ambasadorul rus la Alianta Nord-Atlantica, a anuntat ca Rusia va lua masurile necesare pentru a contracara suplimentarea prezentei NATO in Marea Neagra.


"In timp ce Ucraina construieste o natiune pasnica, democratica si independenta pe 93 la suta din teritoriul sau, Crimeea si parti ale estului Ucrainei sufera o dominatie a teroriiCrimeea ramane azi sub ocupatie ilegala, iar abuzurile asupra drepturilor omului reprezinta regula, nu exceptia, pentru multe comunitati aflate in pericol acolo", a spus Nuland, conform ziare.com


Oficialul american i-a enumerat pe tatarii din Crimeea, pe ucrainenii care refuza sa-si predea pasapoartele, pe homosexuali si lesbiene, pe jurnalisti si altii, despre toti afirmand ca sunt in pericol de a fi persecutati. "In estul Ucrainei, Rusia si marionetele sale separatiste au dezlantuit o violenta de nedescris", a mentionat adjunctul secretarului american de stat pentru afaceri europene.

 

CITITI SI: Nave si avioane rusesti, in Marea Neagra, inaintea exercitiilor militare NATO

 

Nuland a spus despre conflictul de la granita ruso-ucraineana ca este "fabricat" si ca este "controlat de Kremlin, alimentat de tancurile rusesti si de armele grele si finantat cu banii contribuabililor": " (Conflictul) a costat vietile a mai mult de 6.000 de ucraineni, dar si ale sute de tineri rusi trimisi sa lupte si sa moara aici de catre Kremlin, intr-un razboi pe care guvernul lor il neaga", a subliniat oficialul SUA.
 

Pe de alta parte insa, Rusia considera ca manevrele NATO organizate in Marea Neagra sunt "o provocare", avertizand ca va lua "contramasurile necesare": "Rusia va lua contramasurile necesare ca reactie la suplimentarea prezentei militare NATO in Marea Neagra", a declarat Aleksandr Grusko, ambasadorul rus la Alianta Nord-Atlantica, citat de Russia Today.


"Aceste exercitii sunt un semnal alarmant, o provocare care este departe de a garanta stabilitatea si a incuraja procesul de pace in Ucraina", a afirmat, la randul sau, Aleksandr Lukasevici, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe.
 

Alianta Nord-Atlantica a initiat marti manevre navale de rutina in Marea Neagra. La exercitiu participa crucisatorul american USS Vicksburg, patru fregate - NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (Romania), ITS Aliseo (Italia) - nava de alimentare germana FGS Spessart si un submarin turc. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22