Victor Ponta a fost audiat ca martor in dosarul cumnatului sau

Paul Cristescu | 03.12.2015

Victor Ponta, fostul premier al României, a fost citat la sediul DNA Ploiesti, pentru a fi audiat ca martor in dosarul de deturnare de fonduri europene in care este implicat Iulian Hertanu, cumnatul sau, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Pe aceeași temă

 

UPDATE. Victor Ponta a iesit de la DNA Ploiesti dupa aproximativ o ora si nu a vrut sa stea de vorba prea mult cu jurnalistii.

"Am fost citat ca martor. Am dat declaratii la ce m-a intrebat procurorul. Va urez o zi buna, va multumesc", a spus fostul premier, urcandu-se grabit in masina.

 

Potrivit DNA, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro, transmite Hotnews.


In dosarul privind fraudarea de fonduri europene, la sfarsitul lunii februarie, au fost audiate la DNA Ploiesti atat mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, cat si sora acestuia, Alexandra Hertanu.
 

Procurorii DNA au pus sechestru pe o parte din conturile si imobilele lui Iulian Hertanu, cumnatul primului ministru, si ale celorlalti inculpatidin dosarul sau: omul de afaceri Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, deputatul Vlad Cosma.
 

In acelasi dosar, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasati sub control judiciar, sunt acuzati ca l-ar fi sprijinit pe Iulian Hertanu si pe alti trei oameni de afaceri - Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu - sa obtina acest contract, punand presiune si exercitand amenintari asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judetean care derula proiectul european, pentru ca societatile respective sa primeasca contractul, sa obtina prelungiri ale termenelor prevazute in acesta si sa primeasca ilegal bani in timpul derularii proiectului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22