Victor Ponta anunță că este alături de PSD și UDMR și votează moțiunea de cenzură

Laurentiu Gheorghe | 04.02.2020

Liderul Pro România, Victor Ponta susține că guvernul trebuie pedepsit pentru că a încălcat drepturile fundamentale pentru că a liberalizat programele de sănătate.

Pe aceeași temă

„Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație – este un Guvern care trebuie pedepsit ; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a scris Ponta pe Facebook.

Pro România are în prezent în Parlament 24 de senatori și deputați. Alături de cei peste 230 de parlamentari ai PSD și UDMR, numărul susținătorilor moțiunii ar depăși 250.

Ponta a scris mesajul de pe Facebook după ce ordonanța de urgență prin care sunt liberalizate programele de sănătate care sunt finanțate de Ministerul Sănătății și CNAS a fost introdusă în ședința de Guvern de marți.

Prin această ordonanță se extind programele de sănătate și în sistemul medical privat, practic fiind permisă decontarea serviciilor medicale către CNAS.

Introducerea ordonanței de urgență pe ordinea de zi a ședinței de Guvern a fost propusă de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură depusă de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban să fie dezbătută și votată miercuri începând cu ora 12:00.

Pentru demiterea guvernului sunt necesare minimum 233 de voturi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22