Victor Ponta anunta noi masuri economice: Impozitul pe dividende scade la 5% iar TVA pe apa la 9%

Paul Cristescu | 27.10.2015

Premierul Victor Ponta, invitat aseara la Romania TV, a anuntat trei masuri economice care urmeaza a fi puse in aplicare de catre Guvern. E vorba de reducerea impozitului pe dividende, de reducerea TVA la apa si de cresterea plafonulului de venituri pentru microintreprinderi.

Pe aceeași temă

 

Argumentul pentru reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% ar fi reprezentat de faptul ca firmele isi scadeau profitul prin tot felul de artificii contabile si facturi ca sa isi reduca impozitul pe dividende. Efectele masurii se vor produce abia in 2017 pentru profitul din 2016, arata Hotnews.

 

A doua masura o reprezinta reducerea TVA la toata apa (potabila, canal etc) de la 24% la 9%.
 

A treia masura vizeaza direct microintreprinderile si se traduce prin cresterea plafonulului de venituri de la 65 de mii euro la 100 de mii de euro. 
 

Modul de impozitare al microintreprinderilor va fi de asemenea schimbat: 3%/- pentru firmele care nu au niciun angajat, 2% - pentru cele cu un angajat, 1% -pentru firmele cu mai mult de 3 angajati

 

CITITI declaratiile lui Ponta:

 

Despre relatia cu Iohannis: Eu nu am facut sa-i dau replica presedintelui la atacurile lui. Am sa-i dau replica de fiecare data cand ma ataca

 

Domnul Iohannis este foarte arogant si din cauza asta a dat replica de ieri asa cum a dat-o.

 

Eu sunt dispus la colaborare. O sa-i arat respectul pe care mi-l arata si el mie. Are des aceasta tendinta de a ne trata cu aroganta. Ca stapanul pe iobagi.

 

Eu nu-i datorez nimic dansului, nu am de ce sa ma duc cu caciula-n mana. Nu sunt deloc belicos. Il evit pe domnul Iohannis. Dupa ce m-am antrenat cu Basescu, mi se pare usor.

 

Despre demisia lui Oprea: Iohannis si PNL profita de moartea cuiva

 

Evident ca este o tragedie, un tanar si-a pierdut viata. Reactia familiei, societatii civile este legitima. E un dosar la Parchet si sunt convins ca in curand cei care au atributii vor spune. Ce consider anormal este ca de la o tragedie ajungem la ce se intampla in mod constant: cei de la PNL si chiar si dl Iohannis profita de moartea cuiva.

 

Cred ca presedintele vrea sa profite de orice ocazie, chiar si de moartea unui tanar, pentru a-si pune Guvernul domniei sale. Mi se pare de un cinism extraordinar. Daca poate sa foloseasca moartea unui tanar pentru un interes politic, ii cred in stare de orice.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22