Victor Ponta ar fi vrut zi de doliu national pentru Adrian Paunescu

Fara Autor | 08.11.2010

Pe aceeași temă

"Am regretat si regretam ca Guvernul nu a fost de acord sa declare o zi de doliu national in memoria lui Adrian Paunescu", a afirmat, luni, liderul social-democrat Victor Ponta. El a adaugat ca le-a solicitat "colegilor din Comisia de cultura din Senat" sa interpeleze conducerea TVR, dupa ce televiziunea publica "nu numai ca nu a transmis momentul inmormantarii lui Adrian Paunescu, ci dimpotriva, a angajat o emisiune de denigrare a acestuia".
Victor Ponta a catalogat atitudinea TVR in acest caz drept "un act de slugarnicie politica si un act antiromanesc" si a acuzat postul public de faptul ca ar fi devenit "strict televiziunea presedintelui tarii si a primului ministru".
Sambata la prinz, scriitorul Andrei Cornea a fost invitatul emisiunii "Ultima editie" de la postul public de televiziune, pentru a vorbi despre disparitia lui Adrian Paunescu:
"Eu as vrea in primul rand sa spun ca mi s-a parut rusinos nu numai ce au facut televiziunile, dar si ceea ce se poate numi funeralii quasi-nationale, expunerea trupului la Ateneul roman. Acest om, totusi, apare in Raportul Tismaneanu, raportul de condamnare a comunismului, printre cei care au sustinut cel mai insistent regimul Ceausescu, declarat criminal si ilegitim. Ei, cum e posibil, un om care apare acolo, in raportul asumat de presedintele statului, sa fie expus la Ateneu?", a afirmat Andrei Cornea, in timpul emisiunii.
Ca reactie la acuzele lui Ponta, Televiziunea Romana a raspuns:
"Referitor la declaratiile publicistului Andrei Cornea la emisiunea "Ultima ora", TVR, in calitate  de televiziune publica are, in cadrul emisiunilor,  invitati din diferite sectoare de activitate si cu puncte de vedere diferite, incurajand astfel pluralismul de idei. TVR nu poate interveni asupra libertatii de exprimare a invitatilor din cadrul emisiunilor", este reactia TVR in acest caz.

Tot in contextul mortii lui Adrian Paunescu si a diferitelor reactii care au aparut pe site-uri sau bloguri, Ponta l-a catalogat pe Vladimir Tismaneanu drept "legionar" si "tradator" din cauza articolului intitulat "Adrian Paunescu, rapsodul comunismului dinastic". "Trebuie sa aratam ca in Romania poti sa fii intelectual si fara sa-ti tradezi parintii si chiar tara", noteaza Ponta blogul sau, dupa ce il compara pe Tismaneanu cu Goebbels. Aprecierea liderului PSD vine dupa ce, in urma cu o saptamina, i-a atacat pe Cartarescu si Mihaies, etichetindu-i drept "intelectualii fuhrerului".
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22