Victor Ponta, audiat la DNA Ploiești, in noul dosar al lui Sebastian Ghiță

Vlad Toma | 04.04.2016

Victor Ponta, fostul premier al Romaniei, a fost audiat astăzi la DNA Ploiești in al patrulea dosar al deputatului Sebastian Ghita, anunta televiziunile de stiri. Ponta este mentionat de DNA in acest dosar pentru ca ar fi promis unui procuror de la Ploieşti o funcţie înaltă.

Pe aceeași temă

 

Potrivit Mediafax, DNA arată în referatul prin care cere încuviințarea arestării deputatului Sebastian Ghiță că fostul premier Victor Ponta i-ar fi oferit o funcție de conducere procurorului Liviu Tudose.

 

Anchetatorii fac referire în documentul citat de agenția de presă la o declarație dată la începutul lunii Martie de procurorul Tudose: în primăvara anului 2014, împreună cu Ghiţă Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o funcţie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Luptă Antifraudă sau o funcţie de execuţie în cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, în principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializată”, potrivit referatului DNA.

 

***

 

Plenul Camerei Deputaților a respins cererea DNA privind încuviințarea reținerii deputatului Sebastian Ghiță. Au fost 167 de voturi “împotriva” reținerii, 121 “pentru” și o abținere. Pentru ca cererea DNA să treagă la vot, era nevoie de 152 de voturi. Votul a fost secret cu bile.

 

In cele din urma, deputații l-au salvat pe Sebastian Ghiță și de arestare. Au fost 176 de voturi “împotriva” cererii DNA de arestare a deputatului și 107 “pentru”.

 

În acest dosar, Ghiță este acuzat de dare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. În cauză au fost arestați preventiv procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22