Victor Ponta da dovada de dubla masura in cazul cererilor DNA privind fapte penale. Daca in cazul Elenei Udrea era categoric pentru, in cazul lui Dan Sova liderul PSD pierde din fermitate

T.d. | 16.03.2015

Pe aceeași temă

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, da dovada de dubla masura cand vine vorba despre votul in Parlament privind cererile care vizeaza fapte de urmarire penala. Daca in cazul unor persoane politice care nu fac parte din partid – cazul Elenei Udrea – Ponta afirma cu tarie ca social-democratii vor vota “pentru toate solicitarile Justitiei”, atunci cand in discutie este pusa situatia unui membru PSD – Dan Sova –, Victor Ponta pierde din fermitate.

Subiectul pozitiei politice a partidului in cazul senatorului PSD Dan Sova nu a fost discutat, luni, in cadrul conducerii centrale a PSD. Victor Ponta a declarat, la finalul sedintei, ca senatorii vor vota ce cred ei ca este mai bine.

"Nu, nu am discutat (despre cazul Dan Sova - n.r.). Stiu ei (senatorii PSD - n.r.) sa asculte si sa decida. In cazul dlui Vosganian si noi si PNL-ul au facut recomandari si pana la urma senatorii au votat ce-au crezut ei ca e mai bine", a declarat Victor Ponta.

Asta dupa ce, cu o seara inainte, liderul social-democrat sustinea intr-o emisiune TV ca PSD-istii nu sunt roboti sa voteze orice recomandare, potrivit stiripesurse.

"Recomandarea noastră a fost întotdeauna de a se vota pentru, dar dincolo de recomandare oamenii au propria lor minte, nu sunt roboţi. Este o recomandare generală", a afirmat premierul.
 

Vot cu dubla masura

Totusi, atitudinea social-democratilor se schimba cand vine vorba despre oponenti politici.

"Astfel, referitor la agenda parlamentară, în primul rând, evident că păstrăm decizia pe care am luat-o deja, aceea de a vota pentru orice solicitare a organelor de urmărire penală. (...)", declara Victor Ponta in urma cu trei saptamani, dupa sedinta conducerii PSD din 23 februarie.
 

(Dan Sova beneficiaza de o dubla masura din partea lui Victor Ponta)

Intrebat de presa daca PSD va vota si pentru orice solicitare de arestare, Ponta dorea sa fie foarte limpede. "Da, da, poate că n-am fost suficient de clar: pentru toate solicitările justiţiei, care înseamnă urmărire penală, arestare preventivă. Vă referiţi la azi? Da, sigur", a declarat Victor Ponta in ziua cererii DNA de arestare a Elenei Udrea.
 

DNA cere arestarea lui Sova

DNA a cerut, vineri, retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova, in dosarul complexurilor Rovinari si Turceni. In cauza, anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu total de peste 71 de milioane de lei, cauza in care Sova este acuzat de trei fapte de complicitate la abuz in serviciu.

Cererea DNA in cazul Dan Sova se bazeaza pe acuze grave. Procurorii vorbesc despre fals in documente, obstructionarea anchetei si o tentativa de a ascunde dovezi posibil incriminatoare. Concret, Sova ar fi dispus distrugerea hard-diskurilor din computerele societatii de avocati pentru a sterge urmele.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22