Victor Ponta, dat in judecata de PNL pentru ca nu organizeaza alegeri partiale

P.c. | 05.02.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a fost dat in judecata de Partidul National Liberal, la Curtea de Apel Bucuresti, deoarece refuza sa organizeze alegeri anticipate. Prin aceste cereri de chemare in judecata, instanta este solicitata sa dispuna obligarea Guvernului sa respecte legislatia si sa stabileasca data de desfasurare a alegerilor partiale, relateaza ziare.com

 

"Partidul National Liberal a depus, astazi, trei actiuni la Curtea de Apel Bucuresti, in baza Legii contenciosului administrativ, prin care il cheama in judecata pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri partiale la nivelul functiilor de primari si presedinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate si al mandatelor deparlamentari", se arata intr-un comunicat al PNL."Din ratiuni politice, Victor Ponta refuza sa organizeze alegeri partiale pentru functia vacanta de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si alte 22 de functii vacante de primari, in legatura cu care a fost depasit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din judetele Olt, Dambovita, Tulcea, Ilfov, Buzau, Vrancea, Maramures, Valcea, Bacau, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Constanta, Hunedoara, Salaj, Dolj, Neamt).

 

CITITI SI: Alina Gorghiu ii cere din nou premierului Ponta organizarea de alegeri partiale: Sunteti in stare sa incalcati Constitutia pentru a va atinge obiectivele

 

PNL solicita interventia instantei si pronuntarea unei hotarari judecatoresti prin care sa fie respectate de catre Guvernul Romaniei si obligatiile legale in situatiile de dizolvare a altor doua consilii locale (din judetele Iasi si Arad) ", mai precizeaza comunicatul.
 

Totodata, PNL cere Curtii de Apel Bucuresti sa stabileasca un termen in care Executivul sa fie obligat sa emita o hotarare de guvern pentru organizarea alegerilor parlamentare partiale in colegiul uninominal nr.5, circumscriptia electorala nr. 18 - Galati (mandat vacantat de Dan Nica) si in colegiul uninominal nr. 15 circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti (mandat vacantat de Alin Petrache).

 

Liberalii sustin ca au cerut public, in mod repetat, organizarea de alegeri partiale, dar Victor Ponta a refuzat sistematic sa aplice legea.
 

In 23 ianuarie, presedintele PNL, Alina Gorghiu, a transmis ca formatiunea pe care o conduce a cerut alegeri locale si parlamentare locale, dand astfel un ultimatum Guvernului Ponta.
 

CITITI SI: Premierul Ponta RESPINGE organizarea de alegeri locale partiale: De muncit cand mai muncim, daca stam numai in alegeri?

 

Deputatul PNL a spus, dupa o sedinta a Biroului Politic organizata la Iasi, ca trebuie organizate alegeri partiale pentru functiile vacante de primar si de presedinte de consiliu judetean.
 

In plus, Alina Gorghiu a dat atunci un ultimatum de o saptamana pentru organizarea alegerilor, altfel PNL va actiona Guvernul in instanta: "Solicitam Guvernului sa organizeze alegerile partiale, in caz contrar vom actiona Guvernul in judecata. Dam Guvernului o saptamana ca sa fie organizata documentatia".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22