Victor Ponta, despre invitarea Opozitiei la dialog: Am discutat cu presedintele Iohannis ca in parlament sa punem in practica angajamentele luate. Fara consens, schimbarile promise nu sunt posibile

T.d. | 19.01.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca in lipsa unui consens privind temele politice majore – modificarea Constitutiei, sistemul electoral, Masterplanul pe Transporturi, siguranta nationala si legislatia bancara – nu se va putea ajunge la schimbarile promise, potrivit Ziare.com.

Liderul PSD a explicat ce urmareste in urma discutiilor cu partidele parlamentare, in privinta principalelor teme aflate in dezbatere publica.

"Orice decizie pe care o ia doar o majoritate, daca nu e asumata de toata lumea, nu va avea succes. (...) Daca dna Gorghiu si dl. Blaga vor accepta acest dialog, sigur, nu trebuie sa fie vorba doar de aceste cinci puncte. Daca exista si alte puncte pe care le vor dezbatute, sunt foarte deschis. Dar daca nu le luam anul acesta, in 2016 vor fi imposibil de adoptat” a spus Victor Ponta, in coferinta de presa de la finalul sedintei Biroului Politic National al PSD.

Liderul social-democrat a continuat: “Daca incepem sa discutam in presa fiecare cum vrem, nu o sa ne intelegem niciodata. Asa ca intai trebuie sa ne intalnim, nu sa conversam prin presa. Sigur ca am discutat in interiorul PSD ce variante am sustine (legat de schimbarea sistemului electoral, n.red.), dar daca venim si spunem 'ori faceti ca noi, ori nu' eu cred ca va fi un esec. Cu impunere nu are nimeni de castigat si ne blocam si ramanem cu legile actuale. Nu anuntam acum ce vrem noi sa facem pentru ca altfel nu ne mai intalnim, se uita la televizor dl. Blaga si dna. Gorghiu si vad la televizor ce vrem noi sa facem", a mai spus Ponta.

Intrebat daca va discuta si cu presedintele Klaus Iohannis, Ponta a spus ca deja a facut acest lucru si ca in final oricum seful statului este cel care decide daca promulga sau nu legile Parlamentului.

"Am si discutat acest lucru cu dl. presedinte Iohannis si anume ca in cadrul Parlamentului ne dorim sa punem in practica toate angajamentele pe care le-am avut cu totii. In final oricum domnia sa este cel care trebuie sa promulge, nu e o actiune a Parlamentului contra presedintelui, ci dimpotriva", a explicat Ponta.

CITESTE SI: Victor PONTA, invitatie la DIALOG pentru Vasile BLAGA si Alina GORGHIU. In centrul discutiilor: legislatia financiara, Constitutie, sistemul electoral, masterplanul pe Transport si legile sigurantei

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, la inceputul sedintei Biroului Politic National al PSD, ca isi doreste consultari atat cu partidele din coalitia de guvernamant, dar si cu cele din Opozitie pe principalele teme care se afla in aceasta perioada pe agenda publica. In acest sens, Ponta a anuntat ca va trimite o scrisoare in primul rand conducerii PNL pentru a initia aceste discutii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22