Victor Ponta, despre proiectul noii Constitutii: Teoretic, ar trebui finalizat intr-o saptamana

T.d. | 09.03.2015

Pe aceeași temă

Proiectul noii Constitutii ar trebui sa fie “teoretic” finalizat intr-o saptamana, daca nu s-au razgandit liberalii, situatie care ar fi “destul de penibila” pentru reprezentantii dreptei, a declarat luni premierul Victor Ponta.

Teoretic, ar trebui să putem să terminăm într-o săptămână dacă nu s-au răzgândit liberalii, dacă ceea ce au zis anul trecut nu mai e valabil anul ăsta. Atunci cred că sunt într-o situaţie destul de penibilă. Noi nu ne-am răzgândit cu nimic din ce am propus în 2013 şi 2014, cu excepţia acelor articole care nu pot fi incluse în urma opiniei celor două instituţii extra-parlamentare”, a comentat Ponta.

Potrivit liderului social-democrat, daca liberalii nu si-au schimbat punctul de vedere, atunci poate fi vorba despre majoritate absoluta, potrivit Mediafax.

”De când au devenit pedelişti, s-ar putea să fi preluat opiniile PDL, pentru că, în 2013-2014, doar PDL s-a opus modificării Constituţiei, iar acum s-ar putea ca şi PNL să se racordeze cu poziţia PDL. E singurul impediment pe care îl văd. Altfel, în anul ăsta ar trebui să avem inclusiv referendum”, a susţinut Ponta.

Întrebat dacă mai susţine sancţionarea migraţiei, plus articolul privind numirea premierului, el a răspuns: Evident că, dacă există obiecţii majore fie din partea Comisiei de la Veneţia, fie din partea CCR, acestea trebuie avute în vedere”.
 

Nou sef la Comisia pentru revizuirea Constitutiei

Comisia comuna a celor doua camere parlamentare privind reviziurea Constitutiei are un nou presedinte. Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a fost ales, luni, cu unanimitate de voturi la sefia Comisiei.

Chelaru a declarat ca o eventuala revizuire a Constitutiei fara consens politic nu este un proiect util pentru societate.

"Sper să avem o colaborarea bună. Am început lucrările Comisiei sub un spectru pe care eu aş vrea să-l cred de bun augur, acela al consensului politic. Nu cred că o viitoare revizuire a Constituţiei, un proiect pe care noi îl propunem, dar care nu întruneşte consensul politic, poate fi un proiect extrem de serios şi viabil pentru societatea românească. Nu uitaţi că cele două treimi trebuie obţinute şi în Senat, şi în Camera Deputaţilor, dar şi în referendum, după noua lege a referendumului", a susţinut Ioan Chelaru.

Potrivit social-democratului, raportul Comisiei ar trebui sa fie finalizat la data de 1 iunie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22